Advertisement

Jangan pandai cakap ya....

JANGAN PANDAI CAKAP YA... Emmm, pagi-pagi camni, lepas breakfast sambil-sambal buai anak, cikla rasa macam nak wrote something. Sindrom pandai cakap je, rasanya macam dah menular je dalam masyarakat kita ni. Sebab apa cikla cakap camtu? Sebab rasanya cikla sendiri pun pernah terkena.

Huh... ada setengah orang, cakap bukan main lagi. Pung pang pung pang, bla bla bla. Tapi habuk pun tak ada. Orang kata apa, "cakap tak serupa bikin"... Ini tak termasuk janji itu ini. Tapi bila tiba nak tunaikan, mulalah bagi macam-macam alasan. Itulah, inilah. Orang camni memang hangin satu badan je kalau melayannya. Boleh jadi orang munafik tau, sebab orang munafik ni pandai janji je, tapi tak pandai nak kotakan.... Nauzubillah!

Jangan pandai cakap ya....

So, pada semua janganlah kita jadi camtu. Kalau rasa-rasa tak boleh nak tunaikan, jangan berjanji. Kalau rasa-rasa tak boleh nak buat, jangan cakap. Jadilah orang yang jujur. Orang yang jujur disayangi ramai. Tak percaya?

Cubalah buat..... 

Post a Comment

1 Comments