'santai tapi sampai'

Siapa rajin bolehlah cuba resepi ni. Budak-budak mesti sukalah ni kan. Cikla simpan sini dulu, nanti bila-bila rajin boleh try test . Hihi. ...

Biskut tiramisu.

Siapa rajin bolehlah cuba resepi ni. Budak-budak mesti sukalah ni kan. Cikla simpan sini dulu, nanti bila-bila rajin boleh try test. Hihi.

Biskut tiramisu.
Biskut tiramisu. 

Bahan-bahan:

1 peket biskut cream creakers.
1 tin susu cair.
1/2 tin susu pekat. Boleh kurangkan kalau tak suka manis.
4 sudu makan tepung kastard.
1 cawan air.
Secubit garam.
Serbuk milo.

Cara-cara:

1. Satukan susu cair, susu pekat, tepung kastard, air dan garam ke dalam periuk yang sesuai.
2. Buka api perlahan dan kacau sampai aduan jadi likat. Pastu, tutup api.
3. Susun biskut dalam bekas atau loyang.
4. Sapukan adunan kastard sehingga menutupi lapisan biskut dan ratakan kemudian taburkan serbuk milo. Ulangi langkah sampai biskut habis. 
5. Lapisan atas sekali lapiskan dengan adunan kastard dan lebihkan milo.
6. Simpan biskut tiramisu dalam peti sejuk selama 2-3 jam.

Selamat mencuba. 

Kredit resepi dan gambar kepada owner. Thank you very much. 

0 comments: