Advertisement

Siapa idola inspirasi korang dalam bisnes?

𝐒𝐈𝐀𝐏𝐀 𝐈𝐃𝐎𝐋𝐀 𝐈𝐍𝐒𝐏𝐈𝐑𝐀𝐒𝐈 𝐊𝐎𝐑𝐀𝐍𝐆 𝐃𝐀𝐋𝐀𝐌 𝐁𝐈𝐒𝐍𝐄𝐒? Korang, cikla nak tanya. Korang ada tak idola atau seseorang yang korang jadikan inspirasi korang untuk berjaya dalam bisnes yang korang buat sekarang? Bukan apa. Bagi cikla, idola inspirasi tu penting sebab dia boleh jadi pemangkin dan pembakar semangat kita untuk berjaya macam dia jugak. 

Macam cikla, selain dari idola sepanjang zaman tak lain tak bukan Rasulullah SAW, cikla ada sorang lain insan yang cikla kagum sangat dengan dia ni. Siapa lagi kalau bukan leader cikla tersayang, cikpuan Hariyati Sanuddin aka yatt yang bahagia lagi membahagiakan. Hihi.

Siapa idola inspirasi korang dalam bisnes?
Siapa idola inspirasi korang dalam bisnes?

Al kisahnya, cikla kenal yatt ni dari kecik. Pendek kata dari zaman kanak-kanak lagi kami dah saling kenal. Sama sekolah rendah sampai ke menengah. Habis tingkatan lima masing-masing bawak haluan sambung belajar. Kami jumpa balik and rapat bila cikla join bisnes minyak urut moden MMG under yatt. 

Pada cikla, Yatt ni memang seorang yang kuat semangat. Satu sikap yang cikla tengok sejak cikla join team TDYJutawan adalah sikap yang sangat ambil berat pasal team. Hari-hari bertanya khabar team, ajar macam macam pasal bisnes, dari sekecil-kecil hal sampailah yang besar besar. Lagi satu, yatt ni sabar melayan kerenah team. Biasalah, umpama 'mak' yang ramai 'anak', peel pun macam macam ragam kan? Kadang tu, team wasap tengah malam pun yatt gagahi jawab. Haa, cikla la tu. Hihi. 

Apapun, terima kasih yatt sebab selalu sabar dengan cikla and team termasuk Nurul Hidayah Rabuan, Noor Idayu, Masturah Musa, Ct Najah Othman, Sakinah Shahari, Rahmah Yaacob dan lain lain yang cikla tak tulis kat sini. 

Moga ukhwah ni terus berpanjangan dan sentiasa bersemangat menyebarkan manfaat minyak urut moden MMG tak berminyak, bertekstur macam losen dan bau wangi ni. Ehh tiberr. All the best gaiss. 

#kisahinspirasi

Post a Comment

0 Comments