Peminat cheese uolls mesti cuba resepi ni.
Bahan-bahan
4 biji kentang.
2 cawan tepung gandum.
2 biji telur.
Serbuk lada putih.
Garam.
Perasa.
Daun bawang.
Daun sup.
Cheddar cheese (untuk inti).
Serbuk roti (bread crumbs).
Cara-cara
1. Kentang potong dadu dan rebus selama 10 minit pastu lenyekkan.
2. Masukkan garam, telur 1 biji, serbuk lada putih, perasa, tepung gandum, daun bawang dan daun sup gaul sampai jadi doh.
3. Bulat-bulatkan doh dan masukkan cheese sebagai inti yang dah dipotong dadu.
4. Salut dengan telur dan serbuk roti kemudian goreng menggunakan api yang perlahan.
Selamat mencuba gaisss.
Kredit : Qaireen Aina Thahirah
nampak sangat sedap sis, nti boleh try buat :)
ReplyDeleteLangsung teringat saya ada kentang belum terpakai. Tapi tak ada pula tepung gandum. Potato cheese ball ini fav anak2 juga. Apalagi makan panas2, cheese dia melted , sedaaap 🤤❤️
ReplyDeleteok done bookmark utk next menu kena try ni hehehe
ReplyDelete