Advertisement

Kisah yang mesti korang baca : Kenapa tak rogol saya?

KISAH YANG MESTI KORANG BACA : KENAPA TAK ROGOL SAYA? Cikla berkongsi kisah ni dengan niat supaya kita semua boleh mengambil ikhtibar daripadanya. Jom baca, semoga hati kita merasa 'sesuatu' dari kisah ini.

Kisah yang mesti korang baca : Kenapa tak rogol saya?

Seorang wanita muslim dari Malaysia yang bekerja di US, memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus. Suatu malam, perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan, dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Maklumlah, hari sudah lewat. Berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut berjalan bersaorangan. 

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang saudari kita ni boleh buat adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu.

Masa dia melepasi lelaki yang bersandar itu, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.

Keesokkan paginya, saudari ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.

Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari. 

Tapi, perempuan Muslim ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Muslimah ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi, dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain). 

Dia pun tanya perogol itu.. 'Why dont you do anything to me on that night even though you know that I'm alone?'... 

Perogol tu jawab... 'No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim.'

Saudari ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.

Ayat Kursi
Ayat Kursi. Sumber Pinterest.

Ayat Kursi sememangnya adalah ayat pelindung yang mustajab, selalulah amalkannya. Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa yang membaca ayat Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya [Dari Abdullah bin Amr r.a.]

Jom kita amalkannya… 

Sumber : Portal Islam Murabbi.

Post a Comment

3 Comments

 1. Magis dan hebatnya kalamullah itu...jom kita amalkan dengan istiqhomah..

  ReplyDelete
 2. Pernah terbaca kisah ni.
  Hebatnya penangan ayat Kursi.
  Marilahlah kita sama2 mengamalkannya

  ReplyDelete
 3. busyra pernah baca story ni dkt fb.. jd slalulah amalkan baca ayat kursi.. sbb ianya sntiasa dpt melindungi kita. amin..

  ReplyDelete