Korang jangan ingat pulak trend ni kat Malaysia ye. Sebenarnya ini adalah trend masyarakat di Jepun menggunakan kek daging mentah sebagai kek harijadi menggantikan kek yang biasa kita tengok.
Kek ni dihasilkan dari kepingan daging stik mentah dan filet ikan yang dibentuk jadi corak bunga-bungaan.
Kadang-kadang manusia ni dalam mencari 'kelainan', janganlah sampai nampak pelik. Mungkin ada sesetengah boleh terima, tapi bukan semua kan. Huhu.
Kek daging mentah jadi trend? |
Tapi, cikla ingat diaorang makan terus kek daging mentah tu terus. Mujurlah diaorang masak dulu sebagai stik atau stimbot sebelum di makan. Kalau tak. Huishhh, macam-macam kan.
Sumber KOSMO!
Uishh pelik sungguh ni CikLa! Aduhai. Terperanjat ingatkan kat Malaysia, rupanya Jepun. Hii. Mujur masak dulu before makan.
ReplyDeleteKan.. jgn org Malaysia buat mcm ni dah la walaupun dagingnya di masak dulu sblm mkn... nmpk weird pulak...
Deletemenarik tapi kena masak dulu baru boleh makan (^_^).
ReplyDeleteHaruslah masak dulu kan.. x lalu kot nk mkn mentah.
DeleteDah buat cantik-cantik macam tu sayang pula nak makan kan... hihi
ReplyDeleteXpelah... kita interprem ajelah.. hihi
DeleteErk...terus rasa macam...erm..ape lah diorang ni...benda yabg pelik lepas ni mesti ramai yg cuba..sikit hari lagi sure ada kat malaysia
ReplyDeleteHaha... tau xpe kn SA. DIaorg skng dh pelik2 dah
Deletenasib dia masak dulu ! ingatkan potong terus makan
ReplyDeleteKalau diaorg terus mkn mmg la x dsc$&@$($&; kan..
Deletehihi mentah nak buat apa kan cik La, bawa balik masak kicap lagi sodap :)
ReplyDeleteTau xpe.... rendang je dendeng pun ok jugak kan... hihi
Deletekalau makan terus tu dah jadi macam hannibal pulak..muahahahha
ReplyDeleteMuahahahaha...
DeleteKalau tgk Running Man,selalu terliur bila bab dorang grill daging tu. Dorang grill pun kejap je. Samalah dengan jepun kot. Sebab sebelah2 je kan. Hehe
ReplyDelete