Terlebih dahulu, thanks pada blogger Ucing Kadayan sebab sudi tag cikla. In shaa Allah, cikla akan cuba jawab soalan yang diberi sebaik mungkin. Sebelum tu, cikla nak share apakah The Sunshine Blog Award ni. 

The Sunshine Blog Award.

The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.

Antara rules untuk peserta yang nak menyertainya adalah seperti berikut. 

  1. Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog. 
  2. Answer the 11 questions sent by the person who nominated you. 
  3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions. 
  4. List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog.

The Sunshine Blog Award tagged by Ucing Kadayan.

So, inilah 11 soalan dari blogger Ucing Kadayan berserta jawapan dari cikla. Here we go.

1) Terangkan kepada saya siapa awak sebenarnya? 

Siapa saya? Of course lah saya Cikla Shahril. Seorang isteri dan ibu kepada 4 anak. Anak jati Selangor, dan seorang yang ceria. Part time blogger sejak 2013 till now. 

2) Makanan kesukaan yang tidak boleh di lupakan? 

Makanan kesukaan tak boleh dilupakan adalah asam pedas. Cikla kalau hari-hari menu asam pedas pun ok. Lagi satu, cikla suka makan bilis goreng dengan cili. Memang tak pandang lauk lainlah. Makan tu je dah ok dah.

3) Musik yang selalu dimainkan ketika bersedih? 

Cikla suka slow rock era 90-an tu, Tak kiralah time sedih ke gembira pun boleh layan jugak.

4) Pengalaman memalukan yang terjadi di hadapan orang ramai? 

Ermm, Apa ye. Terserempak dengan orang yang pakai tudung sama sebijik dengan yang cikla pakai. Memang totally same. Corak pun sama... Malunya. Hihi.

5) Apa yang anda buat pada masa lapang? 

Membaca dan kemas rumah luar dalam. 

6) Peristiwa kejutan (suprise) yang menyeronokan? 

Bila dapat hadiah dari yang tersayang. Auwww, so sweet.

7) Perkara yang membuat anda marah? 

Ditipu dan manusia talam dua muka.

8) Peristiwa yang menyeramkan? 

Terasa macam ada kelibat masa duduk umah sorang-sorang. 

9) Bagaimana cara seseorang itu boleh membuatkan anda senyum? 

Make me happy. 

10) Lawak habis sampai anda sakit perut tergolek-golek? 

Kakak Damia balik sekolah dengan kasut terbalik. Bertuah punya anak. Hihi.

11) Bila waktu dan masa membalas 11 soalan saya ini? 

Hari Isnin jam 10.35 malam.

So, untuk memenuhi syarat yang ditetapkan cikla nak tag 11 blogger cool yang sudilah kiranya menjawab soalan cikla nanti. Kita tengok siapa yang kena.


Dan soalan yang mesti dijawab adalah;
  1. Ceritakan pasal diri korang secara ringkas dan nama timangan korang sekali.
  2. Sejak bila korang berblog dan sebab utama mengapa korang menceburkan diri dalam blogging.
  3. Apa yang korang mesti buat sebelum tidur. (Tak semestinya baca Doa tidur, basuh kaki tau). Cikla nak lain dari yang lain.
  4. Orang yang korang paling adore? Dan mengapa.
  5. Makanan yang korang tak boleh makan langsung. Kalau korang makan jugak kena alergik dan sebagainya.
  6. Pencapaian terbaik korang sepanjang berblog.
  7. Pengalaman paling pahit korang sepanjang berblog.
  8. Siapa yang korang teringin sangat nak jumpa dan mengapa.
  9. 5 barang penting yang ada dalam handbeg korang.
  10. Apakah cita-cita pertama korang masa kecil dulu?
  11. Apakah aspirasi korang dalam dunia blog ni pada masa akan datang. Mungkin 10 tahun akan datang ke. 

Selamat menjawab ye.