Advertisement

Baby bawah 6 bulan hanya minum susu ibu saja.

BABY BAWAH 6 BULAN HANYA MINUM SUSU IBU SAJA. Lebih kurang dua bulan lagi, boleh makan dah si Aaira ni. Kejap je rasa ko membesar dik. 

Baby bawah 6 bulan hanya minum susu ibu saja.
Nur Aaira Delisha

Korang mesti pernah dengar kan ada orang cakap boleh bagi baby macam Aaira ni minum air kosong. Tak boleh ye sebenarnya mak mak semua. Baby sebelum umur 6 bulan just bagi minum susu ibu saja. In case kalau baby terpaksa minum susu formula, tu cerita lainlah. Sebab, kandungan air dalam susu ibu ni dah cukup dah untuk baby korang tu. Tak perlu topup air kosong pun. 

Lagipun, pengambilan air tu jugak dikatakan akan menggangu penyerapan nutrien, lepas tu bole jugak sebab keracunan dan sawan. See. Nampak macam remeh dan takde menda sangat kan. Tapi, kesan dia? So, fikir fikirkanlah. Sapa tak sayang anak kan. Sakit beranak pun terasa rasa lagi ni. Seriau jek. 

Just my 2 cents. 

#sharingiscaring

Post a Comment

1 Comments

  1. Enam bulan tu pun mula dengan makanan yang paling lembut kan CikLa.Maklumlah belum ada pengalaman.

    ReplyDelete