"Luahan Rasa Tanpa Suara"

14 June 2024

Koleksi ucapan islamik hari Jumaat.

Koleksi ucapan islamik hari Jumaat.
Kredit image Google. 

Berikut adalah  koleksi ucapan islamik untuk hari Jumaat.

1. Selamat Hari Jumaat! Semoga kita semua diberkati dan dirahmati Allah pada hari yang mulia ini. Jangan lupa untuk memperbanyakkan doa dan amalan kebaikan.

2. Assalamualaikum dan Selamat Hari Jumaat. Semoga hari ini membawa keberkatan dan kebahagiaan kepada kita semua. Jangan lupa untuk berselawat dan berdoa.

3. Jumaat Mubarak! Semoga Allah memberkati kita dengan kesihatan, kebahagiaan, dan ketenangan. Mari kita manfaatkan hari ini dengan amalan yang baik.

4. Selamat Menyambut Hari Jumaat. Moga hari ini dipenuhi dengan keberkatan dan rahmat dari Allah. Semoga kita sentiasa dalam lindungan-Nya.

5. Hari Jumaat yang penuh berkat telah tiba. Semoga setiap langkah kita hari ini diberkati dan amalan kita diterima oleh Allah. Selamat Hari Jumaat!

6. Selamat Hari Jumaat! Semoga setiap detik kita hari ini dipenuhi dengan rahmat dan keberkatan dari Allah. Jangan lupa solat Jumaat dan perbanyakkan zikir.

7. Jumaat yang mulia ini, marilah kita memperbanyakkan amalan soleh dan mengharap redha Allah. Selamat Hari Jumaat!

8. Salam Jumaat! Moga hari yang penuh barakah ini membawa kedamaian dan kebahagiaan dalam hidup kita. Ingatlah untuk mendoakan kesejahteraan umat Islam di seluruh dunia.

9. Jumaat yang indah telah tiba. Semoga hari ini membawa seribu keberkatan dan rahmat kepada kita semua. Selamat Hari Jumaat!

10. Assalamualaikum. Selamat Hari Jumaat yang mulia. Moga kita semua dirahmati dan dilindungi oleh Allah. Jangan lupa untuk solat Jumaat dan memohon keampunan.

11. Salam Jumaat yang penuh keberkatan. Marilah kita memperbaiki diri dan memperbanyakkan amal kebaikan. Selamat Hari Jumaat!

12. Jumaat Mubarak! Semoga hari ini membawa ketenangan dan rahmat dalam hidup kita. Jangan lupa untuk memperbanyakkan doa dan zikir.

13. Selamat Hari Jumaat! Moga hari ini menjadi hari yang diberkati untuk kita semua. Mari kita manfaatkan hari ini dengan meningkatkan amal ibadah dan ketaqwaan.

14. Salam Jumaat. Semoga setiap doa yang kita panjatkan hari ini dikabulkan oleh Allah dan membawa kebaikan dalam hidup kita. Selamat Hari Jumaat!

15. Jumaat yang mulia ini, semoga Allah memberkati kita dengan rahmat-Nya dan memberi kita kekuatan untuk menjadi hamba yang lebih baik. Selamat Hari Jumaat!

Semoga ucapan-ucapan ini dapat membawa keceriaan dan inspirasi kepada anda serta orang-orang di sekeliling anda

No comments:

Post a Comment