Kelenjar tiroid awak bengkak? Ehh, jangan biarkan.

By Cikla Shahril - October 21, 2020

KELENJAR TIROID AWAK BENGKAK? EHH, JANGAN BIARKAN. Cikla agak organ dalam badan kita yang paling kurang orang cerita adalah kelenjar tiroid kan? Kelenjar tiroid ni umpama macam 'fius' dalam badan kita. Rosak dia, maka habis satu badan dapat kesannya. Dan, masalah yang paling biasa si kelenjar tiroid ni adalah bengkak dan hormon tinggi rendah.

Kalau dulu orang ingat bengkak kelenjar tiroid ni, bengkak biasa biasa je, tapi sebenarnya lebih dari tu. Kebanyakan kanser tiroid bermula dari bengkak lagi lagi kalau hormon dia normal, namun bukan semua bengkak itu adalah kanser. 

Gambar kredit Google. 

Apa pun kalau ada yang tak kena tu cecepat pergi check sebab chance untuk sembuh sangat tinggi. Jangan lengah lengahkan, lagi lagi hat yang jenis suka try test ambik entah apa apa tu. 

Bukan apa, benda yang berkaitan dengan hormon ni veryy sensitiveee tau. Makin caca marba kang jadinya.

#pemandirikansertiroid
#letsfight

  • Share:

You Might Also Like

1 Orang yang komen.