Nak tau tip mudah atasi masalah jeragat? Baca ni.

Nak tau tip mudah atasi masalah jeragat? Baca ni. | Di kala musim cuaca tak menentu ni, kadang-kadang turut pengaruhi kulit kita kan. Lagi-lagi kalau terpaksa bekerja di bawah terik matahari, tanpa sebarang protection pulak tu. Kesan paling selalu, kulit muka berjerawat dan berjeragat. Betul kan?

So, cikla nak share dengan korang beberapa tip mudah macam mana nak rawat or kurangkan masalah jeragat ni. Senang je. Rajin dengan tak je nak buat.

Tip mudah atasi masalah jeragat. 

Nak tau tip mudah atasi masalah jeragat? Baca ni.
Nak tau tip mudah atasi masalah jeragat? Baca ni. Gambar ubahsuai dari carian Google. 

1. Guna sunblock terutama kalau terpaksa berada di bawah sinaran mentari. Guna yang sesuai dengan kulit memasing tau. Jangan main hentam je. 

2. Sebelum tidur, make sure muka korang tu dicuci sebersihnya, terutama korang yang suka bermekap tebal tu. Tak cuci bersih, esok lusa  keluarlah jerawat jeragat tu kalau korang 'amalkan' selalu. Hihi. 

3. Kalau korang yang jenis rajin nak try petua ke, buatlah. Daripada korang guna produk yang mungkin ada bahan kimia yang berbahaya. Google je petua tu semua, banyak je kot orang share kat sana.

4. Kalau dah malas sangat nak 'manjakan' kulit muka tu especially, buatlah rutin penjaagaan kulit yang asas je. Contohnya cuci muka, lepas cuci tu pakailah toner dengan pelembap/moisturizer. Kenalah rajin sikit kan, kata nak cantik.

Sumber telegram PetuaDanKesihatan.

Share:

3 comments:

  1. Terima kasih atas perkongsian. Sangat bermanfaat 😁

    ReplyDelete
  2. kena banyak minum air kosong juga. nice sharing :) ♕ Tiara Sapphire ♕

    ReplyDelete
  3. Benda paling takut selain jerawat 》 jeragat ni lah. Dia boleh beranak pinak kan Cik La.

    Tq share tips.

    Done follow sini #711

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Owner


I am Cikla Shahril (Shahila Shahril).
Isteri, ibu, part time blogger, hypothyroid dan suri bisnes. Positive vibes.

Any reviews or collaboration, just send email at arinillalove82@gmail.com

Blog Page

Business Page

Latest Post

Recent Posts Widget

Say Something Here