Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.

Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh. | Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh. | Siapa selalu kena migrain? Cikla bolehlah dikatakan sangat jarang kena. Setakat sakit kepala ringan tu adalah jugak kena. 

Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.
Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh. Gambar adalah ubahsuai dari carian Google.

Migrain kronik ini maksud dia korang mengalami sakit migrain atau sakit kepala lebih dari 15 hari setiap bulan. Ada sesetengahnya pulak, terseksa menderita sakit migrain beterusan sepanjang hari, setiap hari selama sebulan. Fuhhh, memang azab rasa. Rasa macam nak hantuk-hantuk kepala ke dinding je. Huhu.

Kalau korang nak tau, ada yang mengatakan migrain ni merupakan penyakit saraf dan penyakit migrain kronik merupakan sakit fisiologi dan bukan psikologi. So, ia saling berkait kepada bagaimana badan korang berfungsi dan bukanlah berpunca daripada masalah ataupun tekanan minda. 

Selain itu, ada satu benda penting yang korang kena tau pasal migrain jugak, dia ni bukan sakit kepala yang teruk je, malah dia ni dah macam satu pakej sakit saraf dah ciri dia sebab dia merangkumi sakit kepala, masalah penglihatan yang blur atau kabur, pening, loya dan muntah-muntah. Lepas tu, pesakit jugak jadi amat sensitif kepada cahaya, bunyi, sentuhan dan bau jugak. Dashyat jugak kan? Sebelum ni kita ingat migrain sakit biasa-biasa jek. Hurmmm....

Petua ringkas kurangkan sakit kepala atau migrain.

Rasanya banyak je kot petua atau tip nak bagi kurangkan rasa sakit akibat migrain ni kan, antaranya sapu minyak angin, elak mengambil minuman atau makanan berkafein, ambil supplement tambahan seperti magnesium dan petua-petua lain. Nasihat cikla, kalau bab supplement ni baik korang mintak nasihat doktor dulu. 

Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.
Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.

Jom guna MINYAK URUT MODEN MMG untuk bantu kurangkan migrain dan sakit kepala seterusnya memberi kelegaan. 

Korang boleh je nak try apa-apa petua atau tip nak bagi lega akibat migrain atau sakit kepala, tapi bagi cikla cara yang paling cepat nak bagi lega atau kurangkan rasa tak selesa tu adalah dengan menggunakan minyak panas/angin. Tak kisahlah brand apa-apa pun asalkan korang selesa dengannya.

Tapi cikla lebih suka guna minyak urut moden MMG sebab selain ia mengandungi minyak kayu putih sebagai bahan utama di dalamnya, ia juga mengandungi aloevera, mint dan estrak Lavendar. Kalau korang nak tau, minyak kayu putih ni fungsi dia analgesik yang membantu mengurangkan rasa sakit dan antineuralgic yang memberi perlindungan kepada sistem saraf.

Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.
Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.

Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.
Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.

Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.
Korang kerap kena migrain macam kena hantuk kepala ke dinding? Jangan biar wehhh.

<Untuk order atau sebarang pertanyaan, klik link berikut http://www.wasap.my/60173815843/nakMMGlegakanmigrain>
Share:

3 comments:

  1. Memang kesian tengok kawan-kawan yang kena migrain ni. Oh..bolehlah nanti bagitahu tentang Minyak Angin MMG ni.. Tq.

    ReplyDelete
  2. penah kena migrain tapi alhamdulillah takdelah sampai nak hantuk kepala ke dinding.. sakit tu

    ReplyDelete
  3. Wah menarik ni. Dah la packaging warna pink 😍

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.


Owner


I am Cikla Shahril (Shahila Shahril).
Isteri, ibu, part time blogger, hypothyroid dan suri bisnes. Positive vibes.

Any reviews or collaboration, just send email at arinillalove82@gmail.com

Blog Page

Business Page

Latest Post

Recent Posts Widget

Say Something Here