Advertisement

Bukan setakat itu je......

BUKAN SETAKAT ITU JE... Cikla percaya semua dah sahur kan? Ye la, dah dekat nak masuk subuh dah. Waktu imsak pun dah lepas (kalau ikut tempat cikla la). Cikla pun la ni kat kampung. Semalam balik buka umah mak sekali bersahur. Saje je kan pasal encik suami cuti esok… So apa lagi, peluang ni. Hehehehe... (Ala, bukan jauh pun kampung, satu negeri je)!

Sebenarnya cikla saje nak share info sikit pasal bulan pose ni. Kekadang ada setengah orang ni (cikla tak kata semua, apatah lagi nak buka aib orang) puasa-puasa juga, tapi bak kata orang puasa lapar dahaga je. Tapi yang lain sama je macam tak puasa. Mulut, macam tu gak. Perangai, lagilah! Ermmm....

Bukan setakat itu je......
Bukan setakat itu je......

Bukan setakat itu je......

Pada cikla, apa yang penting biarlah semuanya "berpuasa". Bak kata orang time puasalah, kita nak perbaiki mana yang kurang elok. Permantap mana yang dah sedia cun. Cikla tak kata cikla ni baik sangat sebab takde manusia yang sempurna, tapi tak salah kan kalau kita saling ingat mengingati. Ingatan untuk diriku jua. 

Selamat menunaikan solat subuh. Jangan nak Monday blues sangat. Kroje tu kan tanggungjawab. Jadi, bersemangatlah. Lagipun esok cuti kan, leh la rest puas-puas. Kalau tak shopping raya la kan. Hehehe....

Take care semua.... Senyummmm sokmo...

*Kredit image to Baitilmuslim.com.

Post a Comment

0 Comments