Dua kali datang ke Penang, baru kali ni berkesempatan naik Bukit Bendera. Teruja  semestinya, lagi-lagi anak-anak cikla. Lepas je balik kenduri, terus gerak ke sana siap dengan berbaju kebaya lagi. Aduhai, kes malas nak balik semula ke homestay la ni. Lagipun homestay agak jauh so malas nak patah balik. Takpelah, kita hantam sajalah. Hahaha. 

Pestaim naik bukit bendera, ujan. Apa nak buat memasing dah excited kan sebab sebelum ni datang Penang tak berkesempatan. So, peluang dah ada kita nikmatinya aje. 

Puncak bukit ni agak dingin pada ketinggian lebih 800m dari aras laut (tinggi gak kan). Posing pun tak banyak sangat sebab ujan kan. So, kita layan je laa apa yang ada. Haha. 

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
My bujang sorang. 

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Kakak kawasan. Garang budak ni.

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Balik kenduri kawin terus ke sini. Memang tak de la nak tukar baju. Hantam sajalah.

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Masa amik gambar ni ujan renyai renyai. Tapi takpelah, bukan selalu main ujan kan. 

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Kuyup memasing. Janji enjoyy. Haha. 

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.

Pakai baju opah buat. Comeyyy


First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Tiga beradik.

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Kak ngah. Payah nak suruh anak dara sorang ni bergambar. Dapat gambar senyum camni syukur.

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Time ngam memang kamcing sangat.

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Walau sejuk kat luar tu, kita layan jugak ni. Luar dalam sejuk ahaha. 

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Perghhhh, menggoda sungguh aiihhh. Semangkuk ni kongsi 2 orang. Kenyang. 

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Time ni tengah tunggu turn nak naik buggy. Posing dulu.

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Cak...

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Naik buggy pusing pusing keliling puncak. Tak turun pun. Duduk atas ni. Apa susah, ada driver bawak. Bayo jer RM30 sekali naik. 

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Sempat posing lagi dengan kakak long. Hihi.

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Peace no war, gituuu.

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.
Dalam tren. Cuak, seram campur excited. Haha. 

First time naik Bukit Bendera, so excited memasing.

Amboi yang belakang tu lain macam senyum.


Simpan sini buat kenangan.