Cikla agak sekarang ni ramai je suka buat bisnes online kan terutama surirumah yang nak cari duit tambahan bantu suami. 

Macam cikla sendiri, cikla dah menceburkan diri buat bisnes minyak urut moden MMG secara online ni lebih kurang 2 tahun dah. 

Macam tak percaya pulak, lama jugak cikla bertahan dalam dunia bisnes yang mencabar ni. Bukan takde offline, tapi 90% cikla buat secara atas talian. 

4 sebab kenapa cikla suka buat bisnes secara online.
4 sebab kenapa cikla suka buat bisnes secara online. 

Tapi kan, kenapa agaknya bisnes sebegini jadi pilihan ramai orang? 

Haa, mungkin inilah sebab-sebabnya: 

1. Segment market yang lebih meluas. Maksudnya, prospek yang kita dapat bukan hanya kawasan tertentu je. Contoh, macam cikla area Banting kan. 

So, dengan adanya internet cikla boleh promote tak terhad dalam kawasan cikla jer. Potensi untuk mendapatkan prospek atau kastemer lebih ramai terbentang luas sebab ia boleh disebarkan ke seluruh Malaysia malah ke negara jiran pun. Best kan? 

2. Modal rendah, sebab tapak kedai kita hanya di atas talian. Tak payah nak sewa-sewa kedai bagai kan. Paling tak pun korang kena kuar modal nak bayar bil internet jer la.

3. Masa lebih flexible, maksudnya kita tak terikat dengan waktu perniagaan yang tetap. Tu sebab bisnes online menjadi pilihan ramai suri rumah termasuklah cikla ni sebab masa ni la. Bak kata orang, sambil buat keje rumah, sambil buat duit. Hihi.

4. Bebas nak pi mana pun. Iyelah, dah kedai online kan. Bawak je la handphone tu, pastu pastikan line internet ok. Dah cun dah. Sesambil lepak santai tepi pantai, duit kacing kacing masukk. Syok gila! 

So, best tak best buat bisnes online ni? Haa, sapa nak join cikla sama sama cari pengalaman sekaligus gemukkan poket happy kan keluarga klik link kat bawah tu. 

Ramai jer yang dah berjaya dan ada yang dapat buat saving ribu riban lagi hasil bisnes online je. Betul ke betul sangat. Hihi.

Klik SINI untuk pertanyaan lanjut.