Advertisement

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.

HAYATI KEHIJAUAN ALAM DI DEDAUN LANGAT RESORT HULU LANGAT. Baru minggu pertama cuti sekolah, budak-budak dah merengek ajak berjalan. Boring katanya duduk rumah tak ke mana. Aisehhh, mak dorang yang hari-hari duduk kat umah pun tak boring macam dorang. Haha. Kebetulan, si bapak off hari Isnin ritu, memang plan on the spot zupp zapp zupp zapp packing apa yang patut terus gerak ke destinasi yang dirancang.

Budak-budak ni bila dengar ada kolam tempat nak berendam memang mood excited dorang terus mencanak ke meter 200% wehhh. Hahaha. Budak-budak kan. Apa yang dorang tau, seronok jek laa. Kami decide nak pergi ke DEDAUN LANGAT RESORT, dekat area Hulu Langat. 

Alhamdullilah, selamat sampai sana. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Dah siap apa yang patut, kami pun bergerak laa. Alhamdulillah jalan ok laa, takde jammed sangat. Cumanya, jalan nak ke tempat tu agak pendalaman sikit. Naik bukit turun bukit katanya. Haha. Sekali sampai, haaa kau di celah bukit duduknya oii. Hilang terus line telefon. Tapi, memang sesuai sangatlah untuk korang yang nak mencari ketenangan jiwa mendengar kicauan burung-burung dan deruan air sungai. Tonang qolbuu gitu. Hehe.

Settle check in semua, budak-budak dah tak sabar nak berendam. Masuk je dalam bilik, terus tukar baju mandi, memasing keceburrr dalam kolam. Bertuah punya anak. Tak sabariah sungguh aihh. Tapi tak lama pun dorang berendam, sebab petang tu hujan pulak. Sampai ke malam plak tu. Pasrah dan redha ajelaa. Hihi. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Malas nak cerita panjang, jom laa cecuci mata tengok gambar yang cikla sempat snap. 

Gambar yang sempat snap masa kat sana. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Gelagat budak-budak mandi kolam. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Ohh ye, katanya tempat ni jadik lokasi satu drama kat ASTRO. Apa tah nama dia, Suri Katriana ke apa tah. Cikla pun dah lama tak layan drama drama nih. Hehe. 

So, kalo korang nak bersantai ke, nak tenangkan fikiran ke, nak ber'bonding time dengan famili boleh laah datang sini. Harga bilik pun ok laa untuk satu malam dalam range RM200++, termasuk breakfast dan dinner. Pastu ada cas deposit untuk security jugak, RM50. Deposit ni korang check out esoknya dapat laa balik. 

Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat.
Hayati kehijauan alam di DEDAUN LANGAT RESORT, Hulu Langat. 

Kesimpulannya, best laa gak tempat ni. Cikla bagi 7/10 bintang. 


Post a Comment

2 Comments

  1. Adooo seronoknya walau cuci mata je.. ^^ happy holiday Cik La

    ReplyDelete
  2. cantik Cik La menarik juga kan damai je nampaknya :)

    ReplyDelete