Advertisement

Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie.

TIP NAK JAGA KAIN SBLINE JENIS PRINTED FOILE. Awak tau tak kain jenis printed foile? Sebenarnya kan, kain jenis ni memang cantik sangat. Nampak mahal dan mewah. Tapi, mungkin ramai tak tau ada caranya nak jaga kain camni. Nak nak plak time kita nak basuh dan gosok dia.

Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie.
Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie. 

Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie.
Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie. 

Jom cikla share beberapa petua atau tip yang awak kena tau.

  • Masa basuh, jangan masuk washing machine. Paling bagus, basuh guna tangan je. Itupun celup celup je tau. Tak payah nak berus, geloyoh bagai. Dah siap, hanger je. Tak payah letak bawah sinaran matahari pun takpe.
  • Masa nak iron plak, paling elok guna iron steam. Lebih selamat. Tapi, kalo awak takde iron camtu takpe. Guna iron biasa tu, tapi iron baju dalam keadaan diterbalikkan. Sekali zas, confirm kedut hilang. Tahap kepanasan iron sederhana.

Gambar kat bawah inilah  kain songket printed foile jenis sbline korian diamond. Cantik kan?

Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie.
Add caption

Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie. 

Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie.
Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie. 

Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie.
Tip nak jaga kain sbline jenis printed folie. 

Camne? Senang je kan. Selamat mencuba. 

<Berminat? Picit link wasap ini : www.wasap.com/60173815843/SONGKETSBLINEKORIANDIAMOND>

Post a Comment

2 Comments

  1. ni masalah saya ni.. semua pun mau campak washing machine. tu
    banyak baju bebulu..

    ReplyDelete
  2. adooo~ nak bilas2 je tu.. Haha rajin sangat. ^^

    ReplyDelete