15 October 2019

Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni?

Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni? | Hai hai hai. Dah nak tido ke tu? Hurmm, ada budak bila malam je, selsema datang. Lagi-lagi kalau jenis tak tahan sejuk. Mana taknya, siap dengan berkipas ber'econ'bagai.

Nanti kalo selsema je, automatik jadik "comot". Confirm. Haha. Siap pakej berhingus dengan hidung merah lagi. Itu belum lagi bab terbersin-bersin. Kesian betul  tengok kan.

Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni?
Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni?

Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni?
Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni?

Samalah dengan anak-anak cikla kalau selsema. Lagi lagi anak dara kenit si budak Zara. Pening mak dia nak layan emosi tak selesa dia tu. Huhu.

Tapi sekarang, kalau diorang kena selsema cikla guna MMG je. Menthol crystal yang ada dalam MMG inilah sebenarnya yang bagi lega selsema tau. Nak bernafas pun senang. Iyelah, hidung dah tak tersumbat dah kan.

Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni?
Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni?

Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni?
Kesiannya tengok anak selsema. Nak tau camne nak settle kan benda ni?

Sapu jek nipis-nipis MMG tu dekat leher, dada dengan belakang badan anak. InshaAllah, tidur malam diorang pun tak terganggu. Mak abah deme pun tumpang tido lena gak. Kahhh.

<<Berminat untuk order klik link wasap berikut www.wasap.my/60173815843/nakMMGanakselsema>>

1 comment:

  1. kalo kids sesema memang kesian. depa tak reti sangat nak hembus keluar ingus.

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.