01 October 2019

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. | Pagi-pagi lagi Mak Nora menelefon anaknya si Leman yang bakal berkawin sebulan lagi.

Sebaik saja nombor didail, berkumandang lagu siti norhalijah di cuping telinganya. Lama menanti akhirnya, panggilannya dijawab.

"Assalamualaikum mak", kata si Leman di sebelah sana. "Mak apa khabar, sihat ke tu? Pagi-pagi dah telefon Leman. Mesti ada hal ni kan?", sambungnya lagi.

Mendengar kata anaknya, Mak Nora menjawab, "Mak sihat jek Leman. Memang ada hal ni mak nak bincang dengan ko ni".

"Uish, macam suspend je Leman dengar ni mak. Apa halnya tu?. Rasanya persiapan kawin Leman dah settle  kan semuanya", soal si Leman.

"Gini. Mak ingat masa hari kenduri ko nanti mak nak kita satu family pakai sedondon. Cantik pulak mak nengok dorang pakai sedondon kat umah kenduri anak Pak Asim ko minggu lepas," cerita Mak Nora.

"Ohh, pasal tu ke? Ingat apalah tadi. Haah, memang sekarang orang suka pakai cam gitu sedondon. Mak nak ke? Kalo mak nak, Leman setuju aja. Tapi, mak tau ke mana nak cari kain sedondon tu?", kata Leman.

Mak Nora menjawab, "Mak dah tanya dah. Dorang cakap dorang beli online jek. Ada dorang cakap nama dia. Apa tu, emm Si Cantik Manis Boutique Online. Mak dah usha dah page dorang tu. Memang dorang ni jual kain-kain seragam sedondon. Bole beli banyak. Banyak pilihan plak tu, cantik-cantik design dia. Harga pun mampu milik", kata mak Nora dengan bersungguh-sungguh.

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.
Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. 

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.
Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. 

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.
Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. 

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.
Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. 

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.
Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. 

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.
Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. 

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.
Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. 

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.
Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. 

Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif.
Para Bridesmaid bergaya sedondon dengan batik Humaima Eksklusif. 

"Ohh kalo gitu mak pilih jek la mana yang berkenan. Nanti dah pilih semua, bagitau Leman. Leman bagi duitnya ya," kata Leman.

"Ok, nanti mak pm dorang untuk order ye. Apa-apa nanti, mak bagitau Leman ye", Mak Nora menjawab dengan hati yang berbunga-bunga sambil membayangkan batik Humaima yang dia dah usha semalam.

Apa salahnya sesekali bahagiakan orang yang kita sayang kan walaupun dengan hanya sepasang kain. InshaAllah, kita juga akan rasa bahagia.

Jom bahagiakan orang yang kita sayang.

<Berminat? Picit link wasap ini : www.wasap.my/60173815843/nakbatikhumaimaeksklusif>

5 comments:

  1. Harga berapa ni... Cantiklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. semeter rm12.50. untuk fast respond wasap no ni ye. 017-3815843 tq

      Delete
  2. cantiknya cik la, memeng trending kan batik sekarang ni :)

    ReplyDelete
  3. cantiknya corak batik dia.. buat pakai kerja pun lawa nie..

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.