Advertisement

Rawat simptom resdung dengan minyak urut moden MMG.

RAWAT SIMPTOM RESDUNG DENGAN MINYAK URUT MODEN MMG. Resdung? Mesti korang pernah dengar kan pasal ni. Basically, resdung ni adalah radang yang jadi pada rongga sinus kat dalam tulang muka yang bersambung dengan hidung korang. 

So, lendir yang terhasil dari rongga ni akan mengalir ke dalam hidung. Tu yang kalau makin lama makin banyak lendir tu terkumpul, boleh buat saluran sinus tersumbat. Tersumbat satu hal, pastu biar lama lama lendir ni akan jadi pekat dan makanya membiaklah cik kuman dan cik bakteria dengan jayanya. 

Selain dari pembiakan bakteria, faktor lain yang boleh jadi trigger kepada resdung adalah jangkitan kulat, alahan pada habuk, bulu buluan dan udara tercemar selain dari kurang minum air masak. 

Rawat simptom resdung dengan minyak urut moden MMG.
Rawat simptom resdung dengan minyak urut moden MMG.


Kalau resdung ni dibiarkan tanpa rawatan, kesan dia agak sadis jugaklah, contohnya kemunculan si jerawat pada muka, selalu bersin terutama pada waktu pagi, hidung selalu gatal dan alahan. Namun, kesan yang paling seram adalah bila ia melibatkan mata, then merebak pulak le otak. Ni kira dah tahap kronik laa. 

Korang yang ada simptom yang cikla dok cerita kat atas tu jom cuba atasinya dengan minyak urut moden MMG.Nak guna MMG ni pun mudah sangat. Korang just picitkan sikit MMG pada jari telunjuk korang, then sapukan pada bahagian atas kening dan tepi hidung atau batang hidung korang. Senang cakap, area zon-T muka korang. 

Rawat simptom resdung dengan minyak urut moden MMG.
Rawat simptom resdung dengan minyak urut moden MMG.

Rawat simptom resdung dengan minyak urut moden MMG.
Rawat simptom resdung dengan minyak urut moden MMG.

Rawat simptom resdung dengan minyak urut moden MMG.
Rawat simptom resdung dengan minyak urut moden MMG.

Kat dalam MMG ada menthol crystals dan minyak kayu putih. Menthol crystals ni memang bagus nak bagi lega simptom selsema termasuk resdung. Benda ni sifat dia antiseptik so boleh halang kuman tu dari merebak dan bertambah. Memang magic sungguh menthol crystals ni tau. Minyak kayu putih pulak bersifat dekongestan dan ekspektoran, di mana keduanya membantu menghilangkan rasa sesak semasa bernafas dan menyingkirkan lendir dari peparu.

Untuk kesan yang bagus, guna pada waktu malam sebelum korang nak tidur ataupun masa resdung dan selsema 'menyerang'. Bertindaklah sebelum melarat. 

Untuk pertanyaan dan order klik SINI 

Post a Comment

0 Comments