Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini.

By Cikla Shahril - February 28, 2019

NAK TAU PETUA HILANGKAN SERAK DAN BATUK? MEH BACA INI. Ada orang suka mengamalkan petua sebab bagi mereka yang menggunakan bahan semulajadi itu lebih selamat. Betul? Yup, betullah tu kan. Keadaan cuaca sekarang memang tak menentukan. Kejap panas lit lit, kejap hujan. Walau apapun, bersyukurlah dengan nikmat yang Allah bagi kan. Panas itu nikmat, hujan pun nikmat gak.

Tapi, kalau orang jenis yang tak tahan dengan perubahan cuaca macam ni mesti mudah kena sakit kan. Paling tak pun, demam selsema dan batuk. Kalau batuk tu, siap pakej sakit tekak dengan ulser penuh satu mulut. Adehhh. So, korang yang suka dengan petua lama meh baca ni, cikla share petua atau tips nak hilangkan serak dan batuk selain dari korang makan ubat tu.

Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini. 

Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini.
Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini.  Gambar diubahsuai dari carian Google. 

Senang je petua dia. 

Korang amik sebuku asam jawa, pas tu rendam dan ramaskan kat dalam air. Dah siap tu, korang campurkan 'hasil ramasan' tu dengan segelas air sejuk, then embunkan nak senang lagi korang  masukkan je dalam ice box. Korang minum air tu dua kali sehari, amalkan sampai serak korang tu hilang. InshaAllah, bila serak hilang batuk pun akan beransur sembuh. Tapi, korang kena banyakkan minum air putih gaklah kann. Sebab tak nak bagi tekak tu perit.

Sesambil korang amalkan petua tu, korang boleh gak topup dengan mengamalkan minyak urut moden MMG yang bersifat waterbased ni.

Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini.
Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini. 

Korang just sapu je MMG ni pada bahagian dada dan belakang badan serta leher secara kerap. InshaAllah, ia boleh membantu melegakan batuk korang tu.

Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini.
Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini. 

Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini.
Nak tau petua hilangkan serak dan batuk? Meh baca ini. 

Cubalah ya. 

<<Berminat untuk order klik link wasap berikut : www.wasap.my/60173815843/nakMMG>>

  • Share:

You Might Also Like

1 Orang yang komen.