18 January 2019

Positifnya seorang peniaga online.

Positifnya seorang peniaga online. | Assalamualaikum wbt. Hai korang. Cikla just nak membebel jap je. 
.

Positifnya seorang peniaga online.
Positifnya seorang peniaga online. Kredit Google. 


Hari-hari iklan, tapi orang like komen macam sendu je ekau tak give up ke?

Hari-hari kepochi pasal barang yang ekau juai, tapi orang dok baca tanpa perasaan, ekau tak penat ke?

Hari-hari ekau dok ngadap barang yang ekau juai tu tersusun indah orang tak pinang pun, ekau tak rasa frust ke?

Eh eh, jappp.

Tipu ahhh kan kalau tak rasa smuaaa macam kat atas tu, tapi tapi tapi itulah penguat semangat kita untuk terus terus terus usaha buat yang terbaik. 

Buat je tanpa toleh belakang. Buat je tanpa mengeluh. Buat je tanpa merungut dan alasan itu ini. Rezeki Allah yang beri, tugasss kita usaha dan doa.

The 'kunci' issssss, buat je!

Positifnya seorang peniaga online.
Positifnya seorang peniaga online. Kredit Google. 

Positifnya seorang peniaga online.
Positifnya seorang peniaga online. Kredit Google. 

Tanyalah orang yang dah berjaya, apa yang dorang lalui untuk sampai ke tahap yang dorang ada skang. Confirm mesti ada 'crite' di sebaliknya.

Tak kiralah ekau juai apa pun, berusahalah berdoalah. Peduli apa kata orang. Yang positif kita ambil, yang negatif kita tinggalkan.

Jom berubah, positifkan diri. InshaAllah, kejayaan pasti milik kita. Aamin.

4 comments:

  1. semoga sentiasa dimurahkan rezeki 😊

    ReplyDelete
  2. setiap kejayaan mesti di mulai dengan kepahitan dulu. Stay positve :)

    Salam pagi http://www.imaginasiklasik.com/

    ReplyDelete
  3. Betul tu, stiap kejayaan pasti ada cerita kegagalannya sendiri

    ReplyDelete
  4. kejayaan seseorang tak boleh diukur dari brape like di media sosial.
    spt mana, kejayaan seseorang tak boleh diukur dgn brape A dia dpt tiap kali exam.
    kejayaan ni luas. sekarang? hari ni? esok? minggu depan?
    terutama, bab berniaga. perlu masa utk promot. perlu masa utk attract org.
    sometimes, org yg berminat dia takkan like tapi terus contact, kan :)

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.