16 August 2018

Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor.

Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor. | Assalamualaikum wbt. Sabtu lepas, cikla sekeluarga berpeluang menyaksikan dan seterusnya memberi sokongan kepada kumpulan nasyid tadika PASTI kakak Damia. Kumpulan nasyid ni menang peringkat DUN tempoh sebelum untuk dan menjadi wakil daerah Kuala Langat ke peringkat negeri Selangor.

Macam tak percaya je sebenarnya kakak Damia and her group jadi wakil daerah. Memang kenalah dengan pepatah, kecil-kecil cili padi, walaupun kecil tapi berapi. Hehe...

Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor.
Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor. 

So, lokasi pertandingan diadakan di SRA Sungai Tengi Kanan, Tanjung Karang. Sambil menyelam minum air orang cakap, peluang ni jugak cikla ambil untuk balik kampung. Dah dekat benau pun. Satu jalan je... 

Yeaayyy, hohoho balik kampung. Hihi! 

Program bermula seawal 8 pagi. Biasalah kan, pendaftaran peserta, nak buat preparation untuk mereka nak bagi cantik comel gitu dan lain-lain perkara yang kena diselesaikan sebelum pertandingan bermula.

Kakak Damia sebenarnya dah pergi awal sebab mereka bermalam di sana. Mulanya macam agak berat juga nak lepas bermalam tanpa cikla dan suami, tapi takpelah nak bagi pengalaman baru untuk dia. Lagipun, mualimah ada untuk jaga mereka. So, kuranglah risau sikit kan. 

Masa nak pergi tu bukan main happy lagi dia. Memang nampak excited sangat! 

Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor.
Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor. 

Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor.
Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor. 

Mujur cikla sampai pertandingan belum mula lagi. Dapatlah tengok diaorang perform atas pentas. Habis persembahan diaorang, cikla tak dapat nak tunggu sampai habis program sebab encik suami sibuk ajak balik. Emmm, tak apalah. Asalkan dapat tengok group kakak Damia pun ok dah...

Tapi, orang cakap kalah menang adat pertandingan kan. Group kakak Damia gagal mendapat tempat top 3 dalam pertandingan itu. 

Johan, daerah Klang. Nasib johan, daerah Puchong. Ketiga, daerah Hulu Langat. 

Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor.
Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor. 

Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor.
Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor. 

Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor.
Kumpulan nasyid kakak Damia, wakil PASTI daerah Kuala Langat wakil ke peringkat negeri Selangor. 

Takpelah. Mereka dah buat sehabis baik. Lagipun, persembahan group lain yang cikla tengok semuanya tak kurang hebatnya. Pendek kata, saingan memang sengitlah. 

Ada 21 group nasyid katanya kau! Banyak tak banyak... Huhu! 

Apa yang penting dalam usia semuda ini mereka dah ada sifat keberanian untuk berdiri  di atas pentas, berhadapan dengan ramai orang. Kalau yang bab yang ni memang cikla salute. Kagum sangat dengan keberanian diaorang! 

Lagipun, mereka pun nampak happy sangat. Itu lebih penting kan!

4 comments:

  1. wah tahniah! dah ok sangat dah sampai tahap tu

    ReplyDelete
  2. Yeah>> Tahniah kak damia.. Semoga berjaya di peringkat negeri..

    ReplyDelete
  3. join tu pun dah cukup bagus. Insyaallah ada rezeki lain kali :) tahniah damia

    ReplyDelete
  4. Wah tahniah kak damia, comel2 belaka 😁

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.