Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome

By Cikla Shahril - May 25, 2020

RAYA TETAP MERIAH WALAUPUN KENA #STAYATHOME. Hai korang. Mesti masih dalam mood raya lagi kan. Iyelah, baru 2 Syawal kot. Hari ni dah tak boleh nak berziarah tau. Semalam je kerajaan bagi can ma li can ketipung payung kalau ada yang nak berziarah. Itu pun melibatkan keluarga terdekat, dan semestinya ada SOP yang kita kena ikut. Benda ni semua ada sebab dan hikmah. So, kalau nak virus covid ni cepat-cepat pergi, kenalah bertindak mengikut arahan kan.

Cikla sendiri pun tak balik kampung walaupun kampung satu negeri je, cuma lain-lain daerah. Tapi, itulah. Memikirkan keselamatan dan kesejanteraan mak, abah, dan keluarga kat sana dan diri cikla sendiri yang dah sarat ni, ku batalkan hasrat nak balik beraya walaupun tak bermalam. Dengan anak-anak kecik lagik. Panjang fikirnya, nak balik ke tak. Hurmm... 

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Memanglah sedih, hiba, sayu wehh. Tipulah kalau tak rasa tu semua kan. Tapi, redha ajelah. InshaaAllah ada umur, ada rezeki kita jumpa la ye. Tapi, dalam kesayuan tu, raya tetap raya kan. Orang cakap ni pengalaman dan moment yang tak boleh nak lupa, first time raya tak balik kampung hehe.

So, nak buat apa lagi. Nak ke mana-mana pun tak tau nak pi mana. Kita posing posing ajelah penuhkan galeri telefon, haha.

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Budak-budak bukan tau apa kan. Yang dorang tau happy, seronok-seronok je. Hihi. Kami bergambar tak banyak pun tahun ni. Ni je yang dapat, jadilah. Simpan sini, buat kenangan. 

Di kesempatan ini cikla nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN kepada semua sahabat cikla khasnya pembaca blog picisan ini andai ada tersinggung perasaan terutama mereka yang membaca penulisan cikla dalam blog ni.

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Moga lebaran ini memberi seribu kegembiraan dan mendapat rahmat dariNya. Apa yang penting, kita kekal di rumah untuk putuskan rantaian Covid19. Benda tak nampak kan, so kiralah yang kena sentiasa alert dan beringat. Amalkan penjarakkan sosial dan sentiasa menjaga kebersihan diri.

Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome
Raya tetap meriah walaupun kena #StayAtHome 

Istiqamah dan kita pasti MENANG! 

  • Share:

You Might Also Like

5 Orang yang komen.

  1. Salam raya 1441 H
    Maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya PKPB ya. hehe

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya PKPB
    Maaf zahir batin ya!

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya cikla !

    ReplyDelete
  5. SALAM AIDILFITRI dari aida utk cikla :)

    ReplyDelete