Advertisement

Day 6: I'm still here...

DAY 6 : I'M STILL HERE... Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke-6 cikla kat sini. Still belum boleh discharge lagi. So far, baby macam dah ok sikit cuma pernafasannya masih belum stabil. Baby masih belum boleh survive bernafas sendiri, still kena guna bantuan oksigen. 

Day 6: I'm still here...

Day 6: I'm still here...
Day 6: I'm still here...

Day 6: I'm still here...
Day 6: I'm still here...

Walau apapun syukurlah baby dah minum susu badan walaupun menggunakan tiub. Cikla pun belum lagi boleh direct feeding baby dan belum berkesempatan nak peluk cium baby. Jujur... Memang rasa sedih sangat. Lebih2 lagi dalam keadaan cikla berpantang. Pengalaman pertama setelah berumur 32 tahun... Cikla stay kat hospital. Inilah pengalaman yang cikla tak kan lupa sampai bila2.....

Day 6: I'm still here...
Day 6: I'm still here...

Day 6: I'm still here...
Day 6: I'm still here...

Tapi, cikla redha. Mungkin Allah mahu menguji cikla dan suami. Cikla ikhlas dan kuat demi baby. Hati ibu mana yang tak sedih bila tengok baby macam tu... Tapi, bila cikla fikirkan balik. Ada orang lain yang lebih teruji dari cikla. Kalau kita rasa kita susah, ada orang lain yang lebih susah. Bersangka baik, sebab cikla percaya semua yang berlaku ada hikmahnya.

Oklah, tetiba nak "tersayu" lak. Korang doakan baby cikla cepat sembuh. Dan cepat2 dapat discharge. Ibunya dah take sabar nak keluar ni.

#ahmadammarrizqie #youAREaSTRONGboy

Post a Comment

4 Comments

  1. Tahniah cik la.. Smoga baby cepat sembuh. Stay strong mummy! Smoga dipermudahkan segalanya.. Amin..

    ReplyDelete
  2. Hope baby cepat keluar wad. Tak sabar nak tgk baby cikLa. Hehe

    ReplyDelete
  3. Kuatlah demi bby ye cikla.. Sy hritu bby demam pun rasa down sekejap. Syukur dia warded sehari je..

    ReplyDelete