Advertisment

Macam mana nak legakan rasa lenguh dengan mudah?

MACAM MANA NAK LEGAKAN RASA LENGUH DENGAN MUDAH? Korang tau tak, kalau korang duduk atau berdiri lama sangat direct sampai 6 jam nonstop boleh buat badan korang jadi lenguh tau. Lebih-lebih lagi bahagian pinggang, leher dengan bahu. Kita fahamlah kan, lagi-lagi korang yang hat keje kilang tu nak tak nak kena jugaklah camtu kan. Iyelah, tak kan nak wat keje sambil baring pulak. Hihi, gurau! 


Macam mana nak legakan rasa lenguh dengan mudah?


Sebenarnya, ada tips yang korang boleh buat tau nak kurangkan atau elak terus lenguh ni. Kalau korang rasa dah lama duduk tu, buatlah pergerakan setiap setengah jam. Sesambil tu pulak, korang boleh je buat senaman ringan macam gerak-gerakkan kaki ke. Asalkan korang jangan dok kaku tercongok kat meja keje tu je, janji ada gerak-gerak sikit.


Sesambil amalkan tips tu, korang boleh sapu minyak urut moden MMG dekat area yang lenguh tu. Contohnya, MMG TIMUN BIDARA. Perghh, memang pantas gila dia meresap, kejap je dah rasa lega. Ni semua keje minyak kayu putih la ni dok rasa lega sokmo. Bila dah lega, nak buat keja pun jadi semangat kan.

Macam mana nak legakan rasa lenguh dengan mudah?
Macam mana nak legakan rasa lenguh dengan mudah? 

Macam mana nak legakan rasa lenguh dengan mudah?
Macam mana nak legakan rasa lenguh dengan mudah? 


Bau dia pulak, wangi sampai penuh satu line/opis. Orang sebelah tumpang asyik dibuai bau wangi MMG tu.

Klik SINI untuk pertanyaan dan order. 

Post a Comment

0 Comments