10 مارس 2017

Kek daging mentah jadi trend?

Korang jangan ingat pulak trend ni kat Malaysia ye. Sebenarnya ini adalah trend masyarakat di Jepun menggunakan kek daging mentah sebagai kek harijadi menggantikan kek yang biasa kita tengok. 

Kek ni dihasilkan dari kepingan daging stik mentah dan filet ikan yang dibentuk jadi corak bunga-bungaan.

Kadang-kadang manusia ni dalam mencari 'kelainan', janganlah sampai nampak pelik. Mungkin ada sesetengah boleh terima, tapi bukan semua kan. Huhu.

Kek daging mentah jadi trend?
Kek daging mentah jadi trend?
Tapi, cikla ingat diaorang makan terus kek daging mentah tu terus. Mujurlah diaorang masak dulu  sebagai stik atau stimbot sebelum di makan. Kalau tak. Huishhh, macam-macam kan.

Sumber KOSMO!

هناك 14 تعليقًا:

  1. Uishh pelik sungguh ni CikLa! Aduhai. Terperanjat ingatkan kat Malaysia, rupanya Jepun. Hii. Mujur masak dulu before makan.

    ردحذف
    الردود
    1. Kan.. jgn org Malaysia buat mcm ni dah la walaupun dagingnya di masak dulu sblm mkn... nmpk weird pulak...

      حذف
  2. menarik tapi kena masak dulu baru boleh makan (^_^).

    ردحذف
    الردود
    1. Haruslah masak dulu kan.. x lalu kot nk mkn mentah.

      حذف
  3. Erk...terus rasa macam...erm..ape lah diorang ni...benda yabg pelik lepas ni mesti ramai yg cuba..sikit hari lagi sure ada kat malaysia

    ردحذف
    الردود
    1. Haha... tau xpe kn SA. DIaorg skng dh pelik2 dah

      حذف
  4. nasib dia masak dulu ! ingatkan potong terus makan

    ردحذف
    الردود
    1. Kalau diaorg terus mkn mmg la x dsc$&@$($&; kan..

      حذف
  5. hihi mentah nak buat apa kan cik La, bawa balik masak kicap lagi sodap :)

    ردحذف
    الردود
    1. Tau xpe.... rendang je dendeng pun ok jugak kan... hihi

      حذف
  6. kalau makan terus tu dah jadi macam hannibal pulak..muahahahha

    ردحذف
  7. Xpelah... kita interprem ajelah.. hihi

    ردحذف
  8. Kalau tgk Running Man,selalu terliur bila bab dorang grill daging tu. Dorang grill pun kejap je. Samalah dengan jepun kot. Sebab sebelah2 je kan. Hehe

    ردحذف