11 October 2018

Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh!

Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh! | Assalamualaikum wbt. Semalam encik suami balik bawa ni. Sejujurnya, ini pertama kali cikla rasa sambal hijoo ni. Ternyata percubaan pertama memang tak mengecewakan. Sambal hijoo ni memang sedap gila wehhh!

Malam tadi cikla try rasa. Malas nak makan nasi, so cikla try dengan roti mil penuh. Lepas  tu letak pulak cheese.. Sedap oiii...

Empat keping roti sekali cikla bedal, haha!

Cakap sedap je tak guna kan. Mesti korang nak tau harga dia. Betul tak? Kalau korang nak tau, harga sebotol sambal hijoo yang best ni hanya RM15 sebotol. Waahhh, murah kan!

Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh!

Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh!
Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh! 

Pendapat cikla mengenai sambal hijoo ni, ia memang sedap. Walaupun agak pedas, tapi sedap, sedap dan sedap. Makan sikit pun dan ok dah...

Apa yang best lagi, sambal ni boleh dijadikan pes masakan dan lauk emergency juga. Iyelah, mana tau korang tak sempat nak masak kan, korang masak nasi then boleh terus nikmati nasi panas dengan sambal ni. Memang tak payah lauk lain dah! 

Ready to eat! 

Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh!
Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh! 

Tuuu diaaa.... Sandiwch roti mil penuh berintikan sambal hijoo, cheese dan ikan bilis goreng buatan sendiri. Gandingan terbaik... Sedap.

Pedas menyengat, dan semestinya cukup rasa.

Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh!
Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh! 

Kalau korang nak tau more about this sambal dan feedback dari customer yang telah mencubanya sendiri, korang klik di link berikut.

Fb page Zieisya Yuyu 
Instagram eisya_kitchen

Untuk pengetahuan, selain dari sambal hijoo, Eisyakitchen turut menjual menu lain yang sedap dan mabeles seperti lasagna, meatball, sandiwch, baked macaroni cheese dan cake Leleh. Nak tau, usha aje link fb dengan IG tu...

Apa yang penting, kesemua produk makanannya adalah homemade, fresh dan semestinya halal. Selain itu, kalau korang nak try cuba, ada COD juga area Banting-Putrajaya dan kawasan yang berdekatan dengannya...

Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh!
Sambal Hijoo Bilis Menyengat by Eisyakitchen Homemade yang sedap tak ingat wehhh! 

Cubalah sendiri, cikla recommended this sambal hijoo... Sedap tak ingat! Yummmyyyy...

Lima bintang untuk sambal hijoo...

3 comments:

  1. sambal ni kalau makan dengan nasi panas..peh!terangkat hehehe

    ReplyDelete
  2. ni nasi putih lepas tuu buat telur kicap pekana sambal hijoo nii paduuu habis i

    ReplyDelete
  3. sambal ijau.
    aida minat. ada ofismet, org pahang, yg perkenalkan sambal ni kat aida.
    tiap kali dia balik kg, sure kami-kami akan order dgn mak dia.
    memang sedap, cikla.
    nasi panas.
    telur goreng mata kerbau.
    wow! ohsem.

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.