13 September 2018

Susu kurma SUMMERFIELD, rasa pekat kurma melekat sehingga menjilat bibir.

Susu kurma SUMMERFIELD, rasa pekat kurma melekat sehingga menjilat bibir. | Assalamualaikum wbt. Cikla memang tak nafikan yang terlalu banyak brand susu kurma yang ada di pasaran sekarang. Apa yang mungkin membezakan ke semuanya ini adalah dari segi rasa iaitu kepekatan kurma yang terkandung di dalamnya. Selain dari susu kurma Farm Fresh, ada satu jadi brand susu kurma yang memang kena dengan tekak cikla yang memilih ini. 

Haha!

Korang pernah dengar atau nampak atau minum tak susu kurma brand SUMMERFIELD? Mungkin namanya agak asing di pendengaran telinga korang, tapi rasanya dekat pasaraya besar TESCO memang melambak susu ni. Rasanya yang perasa kurma ni mungkin agak baru juga sebab cikla pun baru jumpa. 

Susu kurma SUMMERFIELD, rasa pekat kurma melekat sehingga menjilat bibir.
Susu kurma SUMMERFIELD, rasa pekat kurma melekat sehingga menjilat bibir. 

Susu kurma SUMMERFIELD, rasa pekat kurma melekat sehingga menjilat bibir. 

Cerita, cerita juga. Tapi, macam mana pula dengan rasa dia ye? Rasanya dia of course lah rasa kurma, tapi apa yang cikla boleh komen ia lebih kurang rasa susu kurma Farm Fresh. Rasa manisnya memang sedang elok, dan ia pastinya datang dari manis kurma itu sendiri. 

No sugar added tau! 

Pendek kata sedaplah. Mana tau lepas ni korang tak jumpa susu kurma Farm Fresh, bolehlah susu ni. 

Susu kurma SUMMERFIELD, rasa pekat kurma melekat sehingga menjilat bibir.
Susu kurma SUMMERFIELD, rasa pekat kurma melekat sehingga menjilat bibir. 

Susu kurma SUMMERFIELD, rasa pekat kurma melekat sehingga menjilat bibir.
Susu kurma SUMMERFIELD, rasa pekat kurma melekat sehingga menjilat bibir. 

Bila bercerita pasal harganya pula, sangat berpatutan. Harganya dalam range rm7 lebih macam tu until 1 Liter susu. Packging botol dia pun cun. I like it! 

Lepas ni kalau korang terjumpa bolehlah rembat sebotol rasa sendiri. Hehe!

Cikla recommended this tau!

3 comments:

  1. wahhhh.. nampak sedap :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah.
    da byg brand dah.
    susu kurma ni bagus, kan.

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.