05 August 2018

Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel.

Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel. | Assalamualaikum wbt. Sebagai seorang ibu, bila tengok anaknya tergaru-garu mungkin disebabkan oleh gigitan nyamuk atau semut sekali pun mesti rasa, 'alahai... Kesiannya anak ibu ni...' Lagi-lagi kalau keluar bintat-bintat merah kesan dari gigitan tersebut. Lagilah kesian. Betul tak?

Kalau dah besar sikit taulah mengadu kan. Tapi, kalau yang masih baby. Cakap pun tak pandai lagi. Apa lagi yang mampu dilakukannya?

Menangis sambil tergaru-garu ajelah yang pandai dia buat!

Bila dah tengok anak jadi macam tu, tak kan nak biar saja. At least, sapulah something yang boleh meredakan kegatalan yang dialami sekaligus hilangkan bintat-bintat tu.

Ni apasal ayat terus jadi skema ni? Haha!

Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel. 

Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel.
Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel. 

So, sekarang ibu-ibu, mama-mama, mak-mak dan sewaktu dengannya tak perlu risau dan gusar lagi.

Sebab apa?

Sebab, minyak urut moden MMG boleh membantu korang mengatasi masalah ini. Cikla bukan nak cakap saja-saja tau, sebab cikla memang dah apply dekat Zarra.

Kejadian berlaku sebelum cikla kuarantin ni. Tengah-tengah syok masak dekat dapur, tiba-tiba Zara berlari dapatkan cikla sambil menggaru-garu tangannya.

'Ni dah kenapa pulak dengan budak ni...', fikir cikla.

Sambil menunjukkan tangannya, dia cakap, 'atal.. atal... atal...'

Cikla tengok. Lah, berbintat merah. Apa yang gigit anak ibu ni. Matanya terkebil-kebil bila cikla tanya macam tu. Mungkin tak tau nak jawab macam mana kot. Hehe, comel pulak!

'Dah, meh ibu sapu ubat...'

Terpandang minyak urut moden MMG  di atas rak dekat dapur tu, cikla ambil minyak urut moden MMG  dan picit sedikit dekat hujung jari. Sikit je tau. Lepas tu gosok-gosok dulu hujung jari tu untuk meratakan minyak urut moden MMG .

Dah rata, bekas-bekas minyak urut moden MMG  yang ada pada jari tu cikla letak dekat bintat tu. Sapu senipis yang mungkin. Zara pandang je apa yang cikla buat. Lepas sapu tu, dia pergi depan balik sambung main.

Adalah dua kali cikla buat macam tu, alhamdullilah dia dah tak mengadu gatal lagi. Apa yang bestnya, bintat tu pun dah takde.

Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel.
Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel. 

It's gone yawww... Alhamdullilah!

Hilangnya bintat tu dengan izin Allah jua kan, minyak urut moden MMG asbabnya aje...

So, manfaat minyak urut moden MMG  yang lain adalah seperti berikut, iaitu ia membantu melegakan rasa, senggugut, pening kepala ringan, selesema atau batuk, kembung perut, lenguh-lenguh badan termasuklah pinggang dan tengkuk, terkena benda panas atau air panas/melecur, urutan ibu bersalin, menghilangkan selulit, bengkak gusi, sembelit, luka kecil dan mengecutkan jerawat.

Dengan tekstur yang soft sudah pastilah ia mudah meresap ke kulit dalam tempoh 20 saat, kering tanpa perlu lap atau cuci tangan sebab minyak urut moden MMG ni jenis waterbased.

Selain itu, ia juga bersifat mesra wudhu' dan 100% buatan bumiputera tempatan yang menggunakan bahan 100% halal.

Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel.
Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel. 

Apa yang penting bau dia. Wah, memang wangi minyak urut moden MMG ni, bau Lavendar lagi. Bila korang sapu, confirm lena gitu.

So, kalau korang nak cuba, apa lagi. Meh grab sebotol untuk try. Kalau serasi, bolehlah jadikan koleksi wajib dalam tas tangan korang sebab minyak urut moden MMG ni memang easyable, boleh je nak bawa sana-sini.

Tapi, kalau korang nak jimat lagi sekarang sedang berlangsung PROMOSI jimat tak hingat, buy 2 besar free 1 kecil. 


Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel.
Rawat bintat-bintat ringan dengan MMG Massage Gel. 

Promosi ni tak lama tau, sampai 22 Ogos je ni... Kalau nak, cepat-cepat WhatsApp teman di 017 3815843 now!

Deraih, jangan tunggu lagi!

1 comment:






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.