20 August 2018

Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid.

Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid. | Assalamualaikum wbt.   Hari Sabtu baru ni, tadika kakak Damia join satu pertandingan nasyid sempena Hari Potensi KEMAS 2018. Actually, banyak acara  yang dipertandingkan, tapi tadika kakak Damia join untuk acara nasyid je. Oklah tu kan, janji ada wakil... 

Tahun ni rajin pulak kakak Damia join nasyid. Sebelum ni join pertandingan nasyid program ALAM RIA, PASTI. Sampai peringkat negeri lagi tu. Tapi, takde rezeki menang. Kali ni, wakil tadika KEMAS pulak... 

Cikla ada share pasal ni di link berikut:


Dah jadi macam ibu pulak, dulu masa sekolah rendah wakil sekolah acara nasyid. Hehe. Mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan? 

Betul tak? 

Acara bermula seawal 8 pagi. Mujurlah cikla dapat tengok persembahan mereka. Bagi moral support gitu.

Banyak jugak kumpulan dari tadika lain yang turut bertanding. Biasalah kan, budak-budak ni. Macam-macam ragamnya. Salute dengan cikgu sebab boleh handle dan layan kerenah anak-anak kita ni. Masa pertandingan tu, ada yang menangis dekat atas pentas. Tapi bersungguh juga dia nak buat sampai habis.

Alahai, comel sungguh aihhh...

Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid. 

Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid.
Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid. 

Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid.
Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid. 

Tapi, biasalah. Adat pertandingan kan. Ada yang kalah, ada yang menang. Kumpulan kakak Damia tak berjaya dapat top 3. Dapat saguhati je.

Oklah tu kan, janji mereka dah buat sehabis baik. Dan bersungguh-sungguh pulak tu... Apa yang penting, mereka berani berdiri di atas pentas, berhadapan dengan ramai orang...

Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid.
Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid. 

Pendedahan awal untuk mereka berkomunikasi dengan orang lain...

Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid.
Hari Potensi KEMAS 2018 : Kakak Damia bersama kawan-kawan wakil tadika dalam pertandingan nasyid. 

Good job, kakak!

5 comments:

  1. aktif kakak damia join macam-macam. Tak kisah menang atau kalah yang penting auntie dah berkenan dengan baju kakak damia cantik

    ReplyDelete
  2. Tahniah kakak damia.. Usaha dan semangat tu yang penting..

    ReplyDelete
  3. seronoknya bila anak2 usia gini mcm2 aktiviti diaorg masuk..kita pun sama teruja kan

    ReplyDelete
  4. cantiknya baju lahai hehe comel jer semua

    ReplyDelete
  5. comel. tahniah damia :)

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.