22 August 2018

Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua!

Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua! | Assalamualaikum wbt. Seperti hari raya Aidilfitri, cikla memang ada masak-masak sikit untuk keluarga. Tapi, tidaklah semeriah hari raya puasa. Cuma menu ketupat segera tu menu wajib adalah... Kali ni lawannya, kari ayam.

Bila tiba time raya mesti macam-macam menu kita jumpa kan. Ada yang kita tak pernah jumpa pun ada. Kalau tak raya, memang tak nampak pun menu ni dihidangkan.

Dekat tempat cikla takdelah menu yang pelik-pelik. Biasa-biasa aje.

Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua!
Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua! 

Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua!
Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua! 

Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua!
Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua! 

Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua!
Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua! 

Lemang periuk kera tu encik suami beli. Memang tak rajinlah cikla nak buat kan, mana nak cari periuk keranya lagi. Hihi... Tapi, memang sedap dan lembut je lemang ni. Cikla sebelum ni tak berapa gemar makan lemang dah makan 1 ketul lemang periuk kerja dengan 3 ricih lemang tu tanpa sedar. 

Adoi.... Nafsu oii! 

Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua!
Alhamdullilah, rezeki di hari raya! Selamat hari raya Aidiladha semua! 

So, cikla nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA pada korang semua. Semoga kita semua sentiasa dirahmati olehNya. Marilah kita sama-sama menghayati erti pengorbanan yang sebenar.

4 comments:






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.