22 July 2018

Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!

Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik! | Assalamualaikum wbt. Orang tua-tua cakap, hubungan adik-beradik ni  oleh diumpamakan seperti air yang dicincang tak akan putus. Walau macam mana pun perselisihan faham yang berlaku, lambat-laun hubungan itu pastu baik jugak. 

Tapi, tak tau pulak cikla kalau wujudnya manusia hati batu kat dunia ni. Keras sungguh haiihh, walaupun dan dipujuk berkali-kali. 

Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!
Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!

Anak cikla ada 4 orang. 3 perempuan, seorang lelaki. Bila diaorang berkumpul nak-nak pulak time cuti sekolah panjang, memang gamat sentiasa rumah.

Kadang baik, kadang bergaduh. 

Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!
Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!

Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!
Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!

Kalau time baik, memang baik sangat. Siap berdukung-dukung. Tu belum lagi bab bercerekau, haaa kau. Kalah harimau dengan singa bergaduh nak berebut daging segar. Semua terbang... Huhu! 

Tapi, bila salah seorang takde, memang terasa sangat ketiadaannya....

Si adik mencari-cari kakak, si abang mencari-cari adik. Lepas gaduh, elok balik. Lepas tu gaduh lagi...  Adoiii, mak yang pening nak oiii! 

Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!
Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!

Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!
Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!

Walau apa pun, ibu harap keakraban korang 4 beradik ni akan tetap kuat dan berkekalan walaupun ibu dan ayah sudah tiada kelak. Jangan pernah bermusuhan sesama adik beradik, sebab walau sebusuk-busuk mana pun adik beradik kita, mereka tetap darah daging saudara dunia akhirat.

Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!
Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!

Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!
Hubungan adik-beradik. Gaduh-gaduh, baik balik!

Love you all so much!

10 comments:

  1. sama. adik bradik tkde yang loving kemain. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Loving tak di tunjuk-tunjuk kot..

      Delete
  2. Time kecik ne memang mencabar sikit sebab semua nak berebut. Nanti dah besar sikit ok lah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Even gula pun nak berebut. Kdg2 dh belikan masing2 konon2 xnk bg gaduhlah. Sudahnya, gaduh jugak. Sabar ajelah mak kan.. Hehe

      Delete
  3. Air dicincang takkan putus, itulah ia hubungan adik beradik, hidup sedarah sedaging.. Hubungan kekal akhir Hayat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitulah sebaiknya. InshaAllah, amin...

      Delete
  4. Lumrah tu gaduh2 syg, insyaallah dh besar ok semua wl pelbagai peel el

    ReplyDelete
  5. standard lah tu cikla.
    anak dara aida berdua tu sama.
    tapi bila berjauhan, rindu!
    jumpa aje, gaduh ha ha ha ha ha :)

    ReplyDelete
  6. alahai comel kanak2 ni.. itu asam garam adik bradik kan.. tapi kasih sayang tetap tebal =D

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.