16 May 2018

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! | Assalamualaikum wbt. Siapa peminat sandwich? Korang suka sandwich yang macam mana? Cikla agak, ada macam-macam jenis sandwich kan? Tapi, yang paling senang nak buat adalah sandiwch telur. Betul tak? 

Tapi, itu bagi yang rajinlah. Bagi yang hok malas tahap gunung kinabalu tingginya tu, elok korang beli je. Cepat dan pantas masuk dalam perut. Haha..

Apa yang penting siapkan ongkosnya aje. 

Cakap-cakap pasal sandwich ni, cikla nak share dengan korang sandiwch yang memang marvelous, boombastic, fantastic.. Vida loca loca.. Haha. Sebelum ni kita selalu dengar cheese cake leleh kan? Haaa,  ini kali cikla nak bagi korang tengok sandiwich leleh pulak...

Sandiwich Leleh Elome, nama diberi! 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Nak dijadikan cerita, sebelum ni cikla selalu tengok gambar sandiwch ni lalu lalang dekat timeline Facebook cikla. Aiseh, sekali tengok ok lagi. Ni kalau dah banyak kali, harus dicubain sih.

Kebetulan memang cikla kenal si penjual sandiwich ni. Apa lagi, dengan pantas cikla roger. Alhamdullilah, tempahan diterima. Hati ku berdebar menanti hari penghantarannya. Ececeh. Sabtu lepas, kebetulan cikla balik kampung sebab ada kenduri, dan hari yang sama cikla dapat sandwich yang dipesan... 

Nak tengok rupa dia camne? Itu diaaaaa.... 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!
Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!
Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Sandiwich Leleh Elome ni dijual dalam 2 jenis 'flavour' yang berbeza iaitu Sardine Spicy Mayo dan Egg Mayo. Yang cikla beli ni mix set, so ada 2 jenis.

Kalau korang nak beli asing-asing pun boleh... 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!
Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!
Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!
Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Gambar yang bawah ni Sardine Spicy Mayo. Korang tengok, meleleh tak meleleh.

Memang mantoplah... 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!
Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!
Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Bagi cikla yang Sardine Spicy Mayo ni memang pedas gila. Budak-budak yang tak tahan pedas memang tak boleh kot makan. Cikla makan pun berasap telinga, terjelir lidah. Haha...

Inikan pulak budak-budak kan.

Tapi, yang hat Egg Mayo tu ok untuk budak-budak  Tak pedas! Tapi, korang yang minat pedas tahap boboi boy kuasa sepuluh, elok try yang spicy tu.

Terangkat beb! 

Gambar lagi. Kita bagi close-up lagi. Hehe... 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!
Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba!
Sandwich Leleh Elome : memang meleleh. Rugi kalau tak cuba! 

Cerita-cerita jugak. Tunjuk gambar, tunjuk gambar jugak. Harga tak kabo lagi. Haha. Oppss.. Excited tunjuk gambar, lupa pulak nak mention harga dia kan. 

Harga Sandwich Leleh Elome adalah seperti berikut :

RM8 untuk mini box for 10 pcs. 
RM25 untuk combo box for 30 pcs. 

Korang boleh mix (Sardine Spicy Mayo dengan Egg Mayo). Kalau korang nak request salad boleh, tapi kena add RM1 sebab untuk mini sandiwich, memang tak letak salad.

100% inti saja. Yummyy!

Apa yang bestnya, sandiwich ni boleh delivery tau. Tapi, ada charge sikitlah. Biasalah kan, kena consider duit minyak jugak kan...

So, charge COD untuk sekitar Kuala Selangor dan berdekatan dengannya adalah RM2. Manakala, charge untuk kawasan Klang dan Shah Alam adalah RM5. COD hanya dibuat di sekitar Kuala Selangor, Klang dan Shah Alam saja.

So, korang yang duduk di kawasan yang disebutkan tu kot-kot nak try Sandwich Leleh Elome ni, boleh roger nombor berikut :

Puan Zuraya : 011-11022612 (WhatsApp available).
Facebook page : Juerazzie Hayat. 

Sandiwch ni bukan aje sesuai untuk menu sarapan pagi, malah sesuai jugak untuk mereka yang sedang berdiet sebab sandiwich ni memang mengenyangkan... 

Jom cuba sekarang!

1 comment:

  1. Sardine spicy mayo nampak sedap laa harga dia takde laa mahal sangat,

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.