14 March 2018

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! | Assalamualaikum wbt. Adoi, apalah cikla ni. Demam ellVita ORGALAC ASLI belum kebah lagi ke. Haha. Minggu ni asyik cerita pasal ellVita ni je. Dekat FB cerits ellVita, dekat IG cerita ellVita, dekat blog pun cerita ellVita. Haha. Haruslah cerita lebih pasal ellVita ni, sebab 'barang baik' kan. Kenalah promote lebih sikit.

Niat nak berkongsi kebaikan produk ni kepada semua.

Macam yang cikla dah cerita panjang lebar mengenai ellVita ORGALAC ASLI ni dalam entri yang lepas, kebaikan dan kelebihan yang terkandung dalam ellVita ORGALAC ASLI ni memang tak boleh  disangkal lagi.

Ia bukan saja berkhasiat dan bagus untuk kesihatan, tapi ia jugak amat sesuai untuk mereka yang mahu berdiet. Bila kita minum segelas ellVita ORGALAC ASLI ni tak kira suam atau sejuk, kita akan rasa kenyang lebih lama.

Kalau kita makan pun, kita akan mengambil makanan yang kurang sikitlah dari selalu.


Kalau sebelum ni, kita tengok orang share resepi masakan menggunakan ellVita ORGALAC ASLI ni, kali ni cikla nak share dengan korang semua resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI pulak.

Resepi ni semua memang cikla try buat sendiri tau. Gigih buat sebab nak share dengan korang. Haha.. Apa lagi, tak sabar pulak cikla nak story mory dengan korang resepi-resepi ni semua. Haha... *excited suddenly...

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba.

Berikut merupakan resepi-resepi berikut:

Air sirap bandung orgalac ais. 

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

Bahan-bahan
Ibu sirap (kepekatan warna ikut suka, nak pekat lebihkan je sirap). 
2 sachet ellVita ORGALAC ASLI. 
Air suam, Ais secukupnya.

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

Cara nak buat
Masukkan 2 sachet ellVita ORGALAC ASLI ke dalam cawan bersama air suam. Kemudian, kacau sehingga ia melarut dalam air. Bila sudah melarut, masukkan ibu sirap dan kacau lagi. Selepas itu, masukkan ais dan sedia dinikmati...

Kopi tarik orgalac

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

Bahan-bahan
1 uncang serbuk kopi. (kalau nak guna yang jenis serbuk pun boleh tapi korang kena tapis dululah). 
2 sachet ellVita ORGALAC ASLI. 
1 sudu teh gula. (untuk seimbangkan rasa pahit kopi). 
Air panas.

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

Cara nak buat :
Rendamkan uncang kopi  dalam air panas bersama gula, biarkan ia melarut. Dalam cawan yang berasingkan, masukkan 2 sachet ellVita ORGALAC ASLI bersama sedikit air suam dan kacau sehingga melarut sepenuhnya.

Selepas itu, campurkan kedua-duanya dalam kole (sebab senang nak tarik). Lakukan aksi 'menarik' kopi beberapa kali untuk hasilkan buih. Hehe.

Hidangkan dalam cawan yang bersesuaian dan sedia diminum.

Milo ais tabur orgalac

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

Bahan-bahan :
3 sudu besar serbuk Milo. (kalau korang suka pekat, lebihkan je). 
2 sachet ellVita ORGALAC ASLI. 
Air suam, Ais secukupnya.

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

Cara nak buat :
Campurkan serbuk milo bersama ellVita ORGALAC ASLI dan masukkan air suam setengah cawan. Kacau sehingga kesemuanya melarut dengan jayanya. Bila dah melarut, tambahkan ais ke dalamnya dan sedia diminum dengan senang hati. Hehe...

Ice blended choco orgalac

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

Bahan-bahan :
3 - 4 sudu besar serbuk Milo. (kalau nak guna serbuk coklat boleh juga kot tapi cikla guna milo sebab serbuk coklat takde. Hehe). 
2 sachet ellVita ORGALAC ASLI. 
Air sejuk dan ais secukupnya.

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

Cara nak buat :
Masukkan kesemua bahan dalam blender, dan blender sampai halus. Hidangkan dalam cawan yang bersesuaian sebelum dinikmati. Kalau korang nak letak topping pun boleh contohnya coklat rice, whipping cream, kekacang dan sebagainya. Ikut suka hati korang. Janji bahan ada...

Kopi ais orgalac

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat!
5 resepi minuman berasaskan ellVita ORGALAC ASLI yang korang kena cuba. Sedap, menyegarkan dan pastinya berkhasiat! 

Resepinya sama dengan kopi tarik orgalac seperti di atas, bezanya cuma tambah ais. 
.

Macam mana? Senang je resepi tu semua. Just campur-campur je, dah jadi. Cikla guna 2 sachet ellVita ORGALAC ASLI ni sebab nakkan rasa orgalac ni tak hilang bila kita tambahkan bahan lain. Lagipun, lagi pekat kat sedap...

Selamat mencuba...

2 comments:

  1. Baca entri ni terus telan air liur kak. Maklumlah tengah panas ni. Bagus ellvita ni, macam-macam minuman boleh buat .

    ReplyDelete
  2. wah boleh di pelbagaikan minuman ellvita

    ReplyDelete






[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.