15 November 2017

# contest

SPM Fever Giveaway.

SPM Fever Giveaway. | Assalamualaikum wbt. Rasanya peperiksaan SPM dah berakhir kot, ke belum lagi. Iyelah.. Paper banyak tu. Tapi, walaupun SPM sudah berakhir, SPM FEVER GIVEAWAY ni belum berakhir lagi. So, pada sesiapa yang belum join tu, jemputlah join. Dengar-dengar hadiahnya pun lumayan sih. Memang rugi kalau tak join. Thanks pada Abam Kie invite cikla join. 

So, jom kita baca apa ceritanya ye... 

SPM Fever Giveaway.


SPM Fever Giveaway.
SPM Fever Giveaway.

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Bersempena dengan Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang bermula pada hari ini, 6 Nov 2017, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati dengan secara rasminya melancarkan SPM Fever Giveaway. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan pelbagai hadiah menarik dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

Hadiah Pertama: Full Edit Blog X 1 pemenang

Hadiah Kedua: RM30 X 1 pemenang

Hadiah Ketiga: Instant Shawl X 2 pemenang

Hadiah Keempat: Preloved Novel X 3 pemenang

Hadiah Kelima: Buku Agama X 1 pemenang

Hadiah Keenam: Buku Cerita dan Year Planner X 1 pemenang

Hadiah Ketujuh: RM20 X 3 pemenang

Hadiah Kelapan: RM10 X 5 pemenang

Hadiah Kesembilan: Topup RM10 X 8 pemenang


Kesemuanya 25 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:


1. Follow blog penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie * Henrietta Jose * Aira * Najah Mustapa * Mamapipie * JMBelog * Shalimar Yusof * Lea Azleeya * Sheila Adziz * Shikin Razali * Kak Yong * Pokucu * Nona Sani *

2. Follow instagram berikut: (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Hernee Nazir * Najah Mustapa * JMBelog * Shalimar Yusof * Lea Azleeya * Sheila Adziz * Kak Yong * Pokucu * Nona Sani *

3. Like Facebook berikut:

* Abam Kie * Hernee Nazir * Aira * JMBelog * Shalimar Yusof * Shikin Razali * Kak Yong * Pokucu *

4. Follow Google Plus berikut:

* Abam Kie * Hernee Nazir * Aira * Sheila Adziz *
Shikin Razali *

5. Letakkan URL Blog Mamapipie di dalam blog list anda.

6. Buat entri bertajuk 'SPM Fever Giveaway'.

7. Salin dan tampal kod HTML di bawah:

8. Dengan tidak melebihi 100 patah perkataan, tuliskan satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan semasa menduduki SPM dahulu. Contohnya, terlewat bangun, terlupa membawa MyKad, terpaksa ambik periksa di dalam wad, terkantoi dengan pengawas SPM dan sebagainya. Perenggan ini hendaklah ditaip di dalam entri anda dengan menggunakan huruf italic. Pemenang-pemenang akan dipilih berdasarkan coretan pengalaman yang paling menarik dan asli (authentic).

9. Terbitkan

10. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri di SINI sahaja.

11. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini.

Jom klik di SINI jika nak join SPM Fever Giveaway.

Peraduan berlangsung sehingga 11.59 malam, 30 November 2017.

SEKIAN. TERIMA KASIH. 


Pengalaman yang tidak dapat dilupakan semasa menduduki SPM dahulu. 


So, bila bercerita pasal kenangan masa SPM satu je yang cikla tak boleh lupa adalah rasanya masa tu paper Bahasa Inggeris. Biasalah masa tu pergi sekolah naik bas dan musim hujan. Time nak pergi tu baru lepas hujan dan hujan pun masih renyai-renyai. Biasalah kan kalau hujan mesti banyak lopak air. Sekali tengah jalan kat tepi jalan raya tu, ada kereta langgar air memang kena kat cikla. Habis basah sekerat baju sekolah. Tapi, nak buat macam mana. Pergi jugaklah. Dah lambat pun ye jugak. Huhu... 

Good luck pada yang join. All the best. 

1 comment:

  1. Assalamualaikum. Terima kasih sebab sudi join GA ini. Semoga tuan/puan bakal memenangi hadiah nanti. Pastikan tuan/puan sudah mematuhi segala syarat GA yg dinyatakan terutama sekali bab follow n like. Boleh buat slow2. In Shaa Allah, lama2 abis la tu. Keputusan bakal diumumkan pada 6 Dis 2017. Sementara itu boleh la BW kerana senarai peserta sudah keluar. Selamat maju jaya kawan2!

    http://www.zukidin.com/2017/11/senarai-peserta-spm-fever-giveaway.html

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.