13 March 2017

# contest

The Sunshine Blog Award tagged by Ucing Kadayan.

The Sunshine Blog Award tagged by Ucing Kadayan. | Assalamualaikum wbt. Terlebih dahulu, thanks pada blogger Ucing Kadayan sebab sudi tag cikla. In shaa Allah, cikla akan cuba jawab soalan yang diberi sebaik mungkin. Sebelum tu, cikla nak share apakah The Sunshine Blog Award ni. 

The Sunshine Blog Award.

The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.


Antara rules untuk peserta yang nak menyertainya adalah seperti berikut. 

  1. Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog. 
  2. Answer the 11 questions sent by the person who nominated you. 
  3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions. 
  4. List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog.

The Sunshine Blog Award tagged by Ucing Kadayan.


So, inilah 11 soalan dari blogger Ucing Kadayan berserta jawapan dari cikla. Here we go...

1) Terangkan kepada saya siapa awak sebenarnya? Siapa saya? Of course lah saya Cikla Shahril. Seorang isteri dan ibu kepada 4 anak. Anak jati Selangor, dan seorang yang ceria. Part time blogger sejak 2013 till now. 
2) Makanan kesukaan yang tidak boleh di lupakan? Makanan kesukaan tak boleh dilupakan adalah asam pedas. Cikla kalau hari-hari menu asam pedas pun ok. Lagi satu, cikla suka makan bilis goreng dengan cili. Memang tak pandang lauk lainlah. Makan tu je dah ok dah.

3) Musik yang selalu dimainkan ketika bersedih? Cikla suka slow rock era 90-an tu, Tak kiralah time sedih ke gembira pun boleh layan jugak.
4) Pengalaman memalukan yang terjadi di hadapan orang ramai? Ermm... Apa ye. Terserempak dengan orang yang pakai tudung sama sebijik dengan yang cikla pakai. Memang totally same. Corak pun sama... Malunya... Hihi..
5) Apa yang anda buat pada masa lapang? Membaca dan kemas rumah luar dalam. 
6) Peristiwa kejutan (suprise) yang menyeronokan? Bila dapat hadiah dari yang tersayang. Auwww... so sweet.
7) Perkara yang membuat anda marah? Ditipu dan manusia talam dua muka.
8) Peristiwa yang menyeramkan? Terasa macam ada kelibat masa duduk umah sorang-sorang. 
9) Bagaimana cara seseorang itu boleh membuatkan anda senyum? Make me happy... 
10) Lawak habis sampai anda sakit perut tergolek-golek? Kakak Damia balik sekolah dengan kasut terbalik. Bertuah punya anak. Hihi.
11) Bila waktu dan masa membalas 11 soalan saya ini? Hari Isnin jam 10.35 malam.

So, untuk memenuhi syarat yang ditetapkan cikla nak tag 11 blogger cool yang sudilah kiranya menjawab soalan cikla nanti. Kita tengok siapa yang kena...


Dan soalan yang mesti dijawab adalah;


  1. Ceritakan pasal diri korang secara ringkas dan nama timangan korang sekali.
  2. Sejak bila korang berblog dan sebab utama mengapa korang menceburkan diri dalam blogging.
  3. Apa yang korang mesti buat sebelum tidur. (Tak semestinya baca Doa tidur, basuh kaki tau). Cikla nak lain dari yang lain.
  4. Orang yang korang paling adore? Dan mengapa.
  5. Makanan yang korang tak boleh makan langsung. Kalau korang makan jugak kena alergik dan sebagainya.
  6. Pencapaian terbaik korang sepanjang berblog.
  7. Pengalaman paling pahit korang sepanjang berblog.
  8. Siapa yang korang teringin sangat nak jumpa dan mengapa.
  9. 5 barang penting yang ada dalam handbeg korang.
  10. Apakah cita-cita pertama korang masa kecil dulu?
  11. Apakah aspirasi korang dalam dunia blog ni pada masa akan datang. Mungkin 10 tahun akan datang ke... 

Selamat menjawab ye....

23 comments:

  1. Hihi kelakar lah kakak Damia nie, dia tak perasan kot yang dia pakai kasut terbalik...anyway, thanks CikLa kerana sudi tag saya, Insha Allah saya akan cuba menjawab sebaik mungkin...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah... bdk2 mmg suka pakai yg terbalik kot. Puas ajar pakai betul, terbalik jugak kegemaran dia.. huhu

      Delete
  2. Wah ada nama Kak Sue..terima kasih Cikla sudi tag Kak Sue..nanti Kak Sue siapkan ya entri The Sunshine Blog Award :)

    ReplyDelete
  3. No 2 & 3 kita sama. Asam pedas mmg pantang nampak. Hehe. Lagu 90an ana mmg suka. Tak kisah slow rock atau tangkap leleh. =p

    Terima kasih Cik La tag. InsyaAllah nanti ana jawab ye. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Lagu evergreen mmg best. Tak jemu dgr.. btw, Slmt menjawab ye..

      Delete
  4. Terima kasih sudi jawab soalan ucing.hehe mana nak simpan malu kalau dah pakai tudung bercorak yang sama (^_^)

    ReplyDelete
  5. Hi Cik La...
    Nampak gayanya, terkena dah mrs pip..
    Ok nnt mrs pip jawab...
    Anyway, tq for nominate..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi... Slmt menjawab ye. I'm waiting...😘

      Delete
    2. http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/03/the-sunshine-blog-award-bila-cikla-tag.html

      Dah jawab ...hope jawapan memuaskan. Cheers.

      Delete
  6. Yeah!! Sep sikit.. Sha pun suka asam pedas.. Feveret sangat nie..
    Thank you tag.. Nanti Sha jawab ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. kalau mkn mmg bertambah-tambah..πŸ˜€

      Delete
  7. niceeeee =)
    thanks for sharing..penah cari pasal ni jugak
    hai dear jemput join segmen bloglist saya ya.. 3blogger bertuah dapat giveaway
    http://fashapurple.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  8. Yay, dah jawab soalan CikLa...Check it out...

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/sunshine-blogger-award-by-cikla.html

    ReplyDelete
  9. Cikla!! Thank you nominates Siqah :) Siqah buat entri ni nanti ye. Salin soalan je dulu <3

    ReplyDelete
  10. Hihi. Siqah pun pernah jumpa orang pakai baju sama dengan Siqah dalam majlis kahwin kawan. Haha. Bersungguh tak nak duduk dekat dengan orang tu. Hihi.

    ReplyDelete
  11. wahhhhh kemas rumah luar dalam time waktu lapang? hebatnyaaa supermom kita ni :D

    kc dah jawab 11 soalan cikla & cikla ditag oleh kc plak! :D
    http://www.sayidahnapisah.com/2017/04/sunshine-blogger-award-tagged-by.html

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.