Header Ads

The Sunshine Blog Award tagged by Mellya.

The Sunshine Blog Award tagged by Mellya. | Assalamualaikum wbt. Kalau sebelum ni cikla gigih menjawab soalan yang dikemukakan oleh blogger Ucing Kadayan, sekarang cikla akan cuba menjawab sebaiknya soalan yang diberi oleh blogger Mellya pulak. By the way, thanks Mellya sebab sudi tag cikla.  

So, jom kita tengok apakah soalannya dan cikla bagi jawapaannya sekalilah. Senang sikit. Hihi. Tapi, jawapan dalam Malay je. Sebab 'oh my English' is tunggang langgang. Here we go!

The Sunshine Blog Award.


The Sunshine Blog Award tagged by Mellya.
The Sunshine Blog Award tagged by Mellya.


Q1 : What would you do if you had one million ringgit? Kalaulah cikla diberi one million ringgit, dah tentu cikla akan settle kan dulu hutang piutang yang ada. Then, belanja satu family pergi Haji. Lepas tu, beli apa yang diinginkan. Selebihnya, simpan untuk hari tua. Hehe. 

Q2 : What would your ideal day be like? Rasanya semua orang suka hari Jumaat kot, termasuklah cikla. Semua tau yang hari Jumaat merupakan penghulu segala hari dan in shaa Allah doa kita akan dimakbulkan. 

Q3 : Your best memory? Pengalaman melahirkan Kakak Batrisyia. Anak pertama kot. Dah la overdue time tu, lepas tu masa dalam labour room Memang orang cakap jadi 'bahan tontonan' lah. Time aku nak beranak jugaklah doktor pratikal nak berpraktikal. Uhh... 

Q4 : Would you rather visit the past or the future (of your own life?) Emm... rasanya cikla nak kembali ke zaman persekolahan. Memang best. Kenangan menakal dengan kawan baik, walking and gossiping memang sangat dirindui. Lebih-lebih lagi gossip pasal abang senior yang encem. Hehe... Tapi itulah, orang cakap perkara yang telah lepas tak mungkin kembali lagi. Apa yang pasti, ia tak akan dilupakan. 

Q5 : Favorite social media platform? Cikla list kan ikut yang cikla paling suka ye.
Blogger➡️ Facebook ➡️Google++ ➡️Twitter ➡️Instagram 

Q6 : If you had the chance to meet an author or celebrity, who would you choose? Kak Ziana Zain, sebab cikla memang suka giler lagu dia semua start dari album pertama lagi. 

Q7 : Do you prefer talking or texting? Dulu talking, sekarang texting kot. Hihi... 

Q8 : How did you come up with the name for your blog? Sebenarnya spontan je bagi nama 'ciklapunyabelog' ni. Cikla tu nama panggilan anak buah sebelah suami.  

Q9 : What is your advice for those trying to get into the world of blogging? Tetapkan niat nak tulis blog tu sebab apa? Sebab pendapat cikla, kalau kita dah stick dengan niat kita, in shaa Allah perjalanan sepanjang kita berblogging akan dipermudahkan. Apa yang penting, tulislah perkara yang bermanfaat dan memberi kebaikan kepada semua orang. Semoga kita beroleh ganjaran pahala. Amin.. 

Q10 : Beyond blogging, what do you (as a job)? Cikla seorang surirumah tangga, walaupun memiliki degree dalam bidang Chemical Engineering. πŸ‘©‍πŸ”¬

Q11 : If you could live in any country, which one would it be? Mungkin Brunei kot. Hihi. Tapi, apa yang penting Malaysia tetap di hati. Semoga sentiasa aman dan sejahtera Malaysiaku yang tercinta. πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡Ύ

Fuhh.... selesai jugak menjawab semua soalan. Semoga adik Mellya berpuas hati dengan jawapan cikla. 


You're my sunshine... ehhh ❤❤️❤️

7 comments:

  1. No 3 tu ana pun rasa yg sama. Tp doktor praktikal tu perempuan semua. Alhamdulillah lah. Siap minta izin lg. Hehe.

    No 10 pun sama. Suri rumah yang ada degree. 😘

    ReplyDelete
  2. Wah, jawapan no 1 dan no.2 samalah dengan saya, hihi high five skali.. =)

    ReplyDelete
  3. cik la unni tag lagi hahahahhaah
    http://unnianje.blogspot.com/2017/03/the-sunshine-blogger-award-shikin-razali.html

    ReplyDelete
  4. eh eh fae nampak nama negara fae *tutup mata stail monkey* ehehh

    ReplyDelete
  5. yeay ! thanks sis hihihi betul lah sis kalau dapat duit sejuta, pertama skali mestilah langsaikan hutangkan. Mellya pun sama, haha hutang ptptn masa diploma.
    Menulis blog memang kena ada minat and niat. Pasti mudah, macam sis cakap :D

    ReplyDelete
  6. seronok baca jawapan sis hehe

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/alexa-rank-blog-elsaalicious-1.html

    ReplyDelete
  7. Tgu yg mek pulak ye πŸ’‹πŸ’…πŸ»❤️

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.