10 March 2017

# macam-macam cerita

Kek daging mentah jadi trend?

Kek daging mentah jadi trend? | Assalamualaikum wbt. Korang jangan ingat pulak trend ni kat Malaysia ye. Sebenarnya ini adalah trend masyarakat di Jepun menggunakan kek daging mentah sebagai kek harijadi menggantikan kek yang biasa kita tengok. Kek ni dihasilkan dari kepingan daging stik mentah dan filet ikan yang dibentuk jadi corak bunga-bungaan.

Kadang-kadang manusia ni dalam mencari 'kelainan', janganlah sampai nampak pelik. Mungkin ada sesetengah boleh terima, tapi bukan semua kan... Huhu...

Kek daging mentah jadi trend?
Kek daging mentah jadi trend?


Tapi, cikla ingat diaorang makan terus kek daging mentah tu terus. Mujurlah diaorang masak dulu  sebagai stik atau stimbot sebelum di makan. Kalau tak...

Huishhh... macam-macam kan...


Sumber KOSMO!

15 comments:

  1. Uishh pelik sungguh ni CikLa! Aduhai. Terperanjat ingatkan kat Malaysia, rupanya Jepun. Hii. Mujur masak dulu before makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. jgn org Malaysia buat mcm ni dah la walaupun dagingnya di masak dulu sblm mkn... nmpk weird pulak...

      Delete
  2. menarik tapi kena masak dulu baru boleh makan (^_^).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruslah masak dulu kan.. x lalu kot nk mkn mentah.

      Delete
  3. Dah buat cantik-cantik macam tu sayang pula nak makan kan... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpelah... kita interprem ajelah.. hihi

      Delete
  4. Erk...terus rasa macam...erm..ape lah diorang ni...benda yabg pelik lepas ni mesti ramai yg cuba..sikit hari lagi sure ada kat malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... tau xpe kn SA. DIaorg skng dh pelik2 dah

      Delete
  5. nasib dia masak dulu ! ingatkan potong terus makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau diaorg terus mkn mmg la x dsc$&@$($&; kan..

      Delete
  6. hihi mentah nak buat apa kan cik La, bawa balik masak kicap lagi sodap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau xpe.... rendang je dendeng pun ok jugak kan... hihi

      Delete
  7. kalau makan terus tu dah jadi macam hannibal pulak..muahahahha

    ReplyDelete
  8. Kalau tgk Running Man,selalu terliur bila bab dorang grill daging tu. Dorang grill pun kejap je. Samalah dengan jepun kot. Sebab sebelah2 je kan. Hehe

    ReplyDelete


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di arinillalove82@gmail.com.

[PENAFIAN] ciklapunyabelog.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.